Fortune Cookies

Υλικά για 5 μπισκότα

  • 50γρ. λευκή κρυσταλλική ζάχαρη, Belbake
  • 20γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, Belbake
  • 10γρ. κορν φλάουερ (άμυλο καλαμποκιού)
  • ½ κ.γ. βανίλια
  • πρέζα αλάτι, ΚΥΠΑΡΙ
  • 1 ασπράδι αυγού (40γρ)
  • 1 κ.γ. βούτυρο λιωμένο ή λάδι, MILBONA
  • ¼ κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1 κ.σ. (8γρ.) κρύο νερό

 

Εξοπλισμός:

  1. πέντε (5) χαρτάκια με ευχές
  2. ταψί με φύλλο σιλικόνης (silpat)
  3. λεπτή μεταλλική σπάτουλα και σπάτουλα ζαχαροπλαστικής
  4. ένα φλυτζάνι
  5. πέντε (5) φόρμες για μάφιν

Μέθοδος παρασκευής:

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 220°C.
  2. Ετοιμάστε ένα ταψί με ένα φύλλο σιλικόνης (silpat).
  3. Κοσκινίστε το αλεύρι, το κορν φλάουερ μαζί με τη ζάχαρη, τη βανίλια και το αλάτι.
  4. Κτυπήστε το ασπράδι με ένα σύρμα ή με ένα μίξερ χειρός μέχρι να έχετε μια μαρέγκα.
  5. Με μια μαρίζα (σπάτουλα σιλικόνης), ενώστε τη μαρέγκα μαζί με το αλεύρι, ζάχαρη, βανίλια και αλάτι.
  6. Ακολούθως προσθέστε μέσα το λιωμένο βούτυρο, το ξύσμα πορτοκάλι και το νερό.
  7. Ανακατέψτε γρήγορα μέχρι να έχετε έναν χυλό.
  8. Πάρτε ένα κουτάλι της σούπας από το μείγμα και απλώστε το επάνω στο φύλλο σιλικόνης. Σχηματίστε ένα κύκλο 10 εκατοστών. Επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρι να έχετε 5 κύκλους.
  9. Ψήστε για 8 λεπτά μέχρι οι άκρες να πάρουν χρώμα.
  10. Ακολούθως, αφαιρέστε το ταψί από τον φούρνο, τοποθετήστε ένα χαρτάκι με ευχή στο κέντρο, και με τη βοήθεια μιας λεπτής σπάτουλας, ανασηκώστε τα μπισκότα από το ταψί.
  11. Με γρήγορες κινήσεις διπλώστε τα στη μέση. Ακουμπήστε το κάτω μέρος του μπισκότου στο χείλος του φλιτζανιού για να σχηματίσετε το μπισκότο (βλέπε φωτογραφία).
  12. Τοποθετήστε τα μπισκότα μέσα σε φόρμες για μάφιν μέχρι να κρυώσουν και να σταθεροποιηθεί το σχήμα.

 

TOP