Γαρίδες και σολομός στο γκριλ με τζίντζερ και σάλτσα σόγιας, πουρέ πατάτας και τραγανό κρεμμύδι

120'

Χρόνος Παρασκευής

5'

Χρόνος Ψησίματος

4

Μερίδες

*****

Βαθμός Δυσκολίας

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

Μερίδες

Βαθμός Δυσκολίας

ΥΛΙΚΑ

Υλικά για τις γαρίδες:

  • 500γρ. γαρίδες 16/20 με ουρά, Ocean Sea
  • Χυμό και ξύσμα από ένα λάιμ
  • 4 κ.σ. σάλτσα σόγιας
  • 1 κ.σ. μέλι, νώμα
  • 1 κ.σ. κόλιανδρο ξηρό
  • 1 κ.σ. τζίντζερ τριμμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένο
  • 2 κ.γ. λάδι σουσαμιού, Vitasia
  • 1 κ.γ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι, Kania
  • ½  κ.γ. αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
  • Πατάτα πουρέ (συνταγή #3)
  • Τραγανό κρεμμύδι, Kania
  • Φρέσκο κόλιανδρο, χοντροκομμένο

 

Υλικά για το σολομό:

  • 4 τεμάχια σολομό σε μερίδες (125γρ), Ocean Sea
  • Χυμό και ξύσμα από ένα λάιμ
  • 8 κ.σ. σάλτσα σόγιας
  • 1 κ.σ. μέλι, νώμα
  • 1 κ.σ. κόλιανδρο ξηρό
  • 1 κ.σ. τζίντζερ τριμμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένο
  • 2 κ.γ. λάδι σουσαμιού, Vitasia
  • 1 κ.γ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι, Kania
  • ½  κ.γ. αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe

 

Γαρνιτούρες:

  • Πουρέ πατάτας (συνταγή #3)
  • Τραγανό κρεμμύδι, Kania
  • Φρέσκο κόλιανδρο χοντροκομμένο

 

Υλικά για πουρέ:

  • 125γρ. πουρέ πατάτας σε φακελάκι, Harvest Basket
  • 750γρ. νερό
  • 2 κ.γ. κουρκουμά σε σκόνη, Kania
  • 1 κ.γ. αλάτιΙμαλαΐων, Deluxe
  • 1 κ.σ. βούτυρο ανάλατο, Milbona
  • 1 κ.γ. πιπέρι, Kania

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

  1. Για τις γαρίδες: Ξεπαγώστε και μαρινάρετε τις γαρίδες σε ένα μπολ με τα εξής: λάιμ, σόγια, μέλι, κόλιανδρο, τζίντζερ, σκόρδο, λάδι σουσαμιού, αλάτι και πιπέρι. Μαρινάρετε τουλάχιστον για 2 ώρες.
  2. Για το σολομό: Ξεπαγώστε και μαρινάρετε το σολομό σε ένα ταψάκι ή βαθύ πιάτο με τα εξής: λάιμ, σόγια μέλι, κόλιανδρο, τζίντζερ, σκόρδο λάδι σουσαμιού, αλάτι και πιπέρι. Μαρινάρετε τουλάχιστον για 2 ώρες.
  3. Αφού μαριναριστούν και τα δύο, σουρώστε τις γαρίδες και το σολομό ξεχωριστά και κρατήστε τις μαρινάδες στην άκρη.
  4. Κοχλάστε τη μαρινάδα σε ένα μικρό τηγανάκι μέχρι να εξατμιστεί στο μισό.
  5. Σε ένα τηγάνι του γκριλ ή στο μπάρμπεκιου ψήστε τις γαρίδες και τον σολομό. Ενώ ψήνονται τα θαλασσινά, πάρτε ένα πινέλο και αλείψτε τα με τη μαρινάδα.
  6. Μόλις πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές, αφαιρέστε από τη φωτιά και αφήστε τις γαρίδες και το σολομό στην άκρη.
  7. Σερβίρετε με τον πουρέ πατάτας, τραγανό κρεμμύδι και φρέσκο κόλιανδρο (συνταγή #3).

Για τον πουρέ:

  1. Βράστε 750γρ. νερό μαζί με το αλάτι και τον κουρκουμά.
  2. Αφού κοχλάσει προσθέστε το περιεχόμενο του φακέλου και ανακατέψτε μέχρι να πήξει το μείγμα.
  3. Σβήστε τη φωτιά και προσθέστε το βούτυρο και το πιπέρι.
X