Γλυκιά πίτσα με κρεμώδες τυρί και φρούτα

20'

Χρόνος Παρασκευής

14'

Χρόνος Ψησίματος

6

Μερίδες

*****

Βαθμός Δυσκολίας

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

Μερίδες

Βαθμός Δυσκολίας

ΥΛΙΚΑ

Βασική ζύμη πίτσας αργής ωρίμανσης

 

Χρόνος Παρασκευής: 20 λεπτά Χρόνος Μαγειρέματος: 3-5 μέρες

Μερίδες: 2 πίτσες διαμ. 30εκ.

Βαθμός Δυσκολίας: 1/5.

 

Υλικά για 2 πίτσες των 30 εκατοστών

  • 225γρ. χλιαρό νερό
  • 4γρ. ξηρή μαγιά,Belbake
  • 10γρ. ζάχαρη
  • 40γρ. ελαιόλαδο, ΑΡΧΑΪΚΑ
  • 200γρ. αλεύρι χωριάτικο, Χρυσός Μύλος
  • 200γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, Χρυσός Μύλος
  • 6γρ. αλάτι

Για το άνοιγμα της ζύμης

  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις, Χρυσός Μύλος

 

Υλικά για μια πίτσα γλυκιά με κρεμώδες τυρί και φρούτα

  • 1 μπαλάκι πίτσας (μισή ποσότητα από τη βασική συνταγή για πίτσα), χωρισμένο στα έξι
  • 200γρ. κρεμώδες τυρί, Milbona
  • 200γρ. τυρί cottage, Milbona
  • 2 κ.σ. ζάχαρη ή μέλι, Belbake

 

Επιλογές για γαρνιτούρες

  • Φρούτα εποχής κομμένα σε φέτες ή μοίρες, ανακατεμένα με λικέρ ή μπράντι

(σύκα, ροδάκινα, μούρα του δάσους, νεκταρίνια, ρόδι, ακτινίδιο)

  • Μαρμελάδα φρούτων (ροδάκινο, μούρα)
  • Πραλίνα φουντουκιού, Vemondo ή Mister Choc
  • Χοντροκομμένοι ξηροί καρποί, Alesto
  • Marshmallows (καμένα με φλόγιστρο)

 

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

  1. Σε ένα μέτριο μπολ ρίξτε νερό, μαγιά και ζάχαρη. Ανακατέψτε και αφήστε το μείγμα για 5 λεπτά.
  2. Ακολούθως, προσθέστε ελαιόλαδο, αλεύρι και αλάτι και ανακατέψτε με ένα πιρούνι μέχρι να γίνει μαλακή η ζύμη. Η ζύμη θα αρχίσει να ξεκολλάει από τον πάτο του μπολ. Βγάλτε τη ζύμη σε έναν πάγκο εργασίας και πλάστε την σαν μπάλα.
  3. Στη συνέχεια, χωρίστε την σε δύο ίσα μέρη και φτιάξτε μπαλάκια.
  1. Αφού λαδώσετε 2 μέτρια μπολ, τοποθετήστε τα δύο μπαλάκια μέσα, σκεπάστε με πλαστική μεμβράνη και τοποθετήστε την στο ψυγείο για 3-5 μέρες.

Σημείωση: Αφού ωριμάσει η ζύμη, μπορούμε να τη φυλάξουμε στην κατάψυξη για μελλοντική χρήση. Ξεπαγώστε μια μέρα πριν και η ζύμη είναι έτοιμη προς χρήση!

  1. Ετοιμάστε τη βάση/ ζύμη για την πίτσα: Δύο με τρεις ώρες πριν αρχίσετε τη διαδικασία της πίτσας, πασπαλίστε με αλεύρι τον πάγκο εργασίας σας.
  2. Τοποθετήστε τα δύο μπαλάκια ζύμης πάνω στον αλευρωμένο πάγκο. Χρησιμοποιώντας τη γροθιά σας, πατήστε την κάθε μπάλα προς τα κάτω για να ξεφουσκώσει. Σχηματίστε ξανά σε δύο μπάλες.
  3. Τοποθετήστε ξανά σε 2 λαδωμένα μέτρια μπολ, σκεπάστε με πλαστική μεμβράνη και τοποθετήστε στον πάγκο της κουζίνας (εκτός ψυγείου) για δύο με τρεις ώρες (θα πρέπει να φουσκώσει καλά).
  4. Για το άνοιγμα της πίτσας: Αλευρώστε τον πάγκο εργασίας και τα χέρια σας. Αφαιρέστε προσεκτικά την πρώτη ζύμη από το μπολ και τοποθετήστε την στην αλευρωμένη επιφάνεια.
  5. Σηκώστε τη ζύμη στον αέρα και με κυκλικές κινήσεις αρχίστε να γυρνάτε τη ζύμη κυκλικά. Η ζύμη θα αρχίσει να ανοίγει μιας και είναι πολύ ελαστική, ενώ η βαρύτητα θα τη σπρώχνει προς τα κάτω.
  6. Τοποθετήστε ξανά τη ζύμη σε πάγκο εργασίας και βάλτε τη μία παλάμη στο κέντρο της ζύμης. Γυρίστε την πίτσα προς μια κατεύθυνση (αυτή που σας βολεύει), ενώ παράλληλα με το μικρό δάχτυλο της άλλης παλάμης, τεντώστε τις άκρες, έτσι ώστε να γίνει χοντρό προς τα έξω.
  7. Όταν έχετε μια στρογγυλή πίτσα διαμέτρου 30 εκατοστών, τότε σημαίνει πως είναι έτοιμη.
  8. Τέλος προετοιμάστε/ψήστε την πίτσα ανάλογα με τις συνταγές που ακολουθούν.

 

Μέθοδος παρασκευής για μια γλυκιά πίτσα με κρεμώδες τυρί και φρούτα

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο μαζί με ένα μεγάλο επίπεδο ταψί 10 λεπτά πριν αρχίσετε να ανοίγετε τη ζύμη, στους 220°C (αντιστάσεις ή αέρα). Εάν δεν έχετε επίπεδο ταψί, γυρίστε ένα βαθύ ταψί ανάποδα για να χωράει καλύτερα την πίτσα σας.
  2. Παράλληλα, κόψτε ένα κομμάτι λαδόχαρτο.
  3. Ανακατέψτε σε ένα μπολ το κρεμώδες τυρί μαζί με τη ζάχαρη και το cottage.
  4. Ετοιμάστε τα υλικά για την πίτσα που επιθυμείτε να γαρνίρετε.
  5. Αφού ετοιμάσετε τη ζύμη (βλέπε συνταγή #2, σημείο έξι και επτά), χωρίστε την σε έξι μικρά μπαλάκια όχι σε δύο. Ανοίξτε το κάθε μπαλάκι σε μικρή πίτσα και τοποθετήστε το πάνω σε λαδόχαρτο.
  6. Βγάλτε το ζεστό επίπεδο ταψί προσεκτικά από τον φούρνο και τοποθετήστε το επάνω σε πυρίμαχο πάγκο εργασίας. Τοποθετήστε το λαδόχαρτο με τις μικρές ζύμες της πίτσας πάνω στο ταψί.
  7. Με γρήγορες κινήσεις, τοποθετήστε το κρεμώδες τυρί μαζί με το cottage επάνω στο ανοιγμένο ζυμάρι, αφήνοντας δύο δάκτυλα χωρίς σάλτσα γύρω-γύρω. Τοποθετήστε από πάνω τα marshmallows.
  8. Ψήστε για περίπου 12-14 λεπτά στον αέρα και 15-16 λεπτά στις αντιστάσεις, ανάλογα με τον φούρνο σας. Το ζητούμενο είναι να έχετε ψημένη ροδοκόκκινη ζύμη.
  9. Μόλις βγει η πίτσα από τον φούρνο, τοποθετήστε επάνω τα φρούτα και τις γαρνιτούρες τις επιλογής σας.
X