Ισπανική Ομελέτα «Τορτίγια»

15'

Χρόνος Παρασκευής

20'

Χρόνος Ψησίματος

4

Μερίδες

*****

Βαθμός Δυσκολίας

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

Μερίδες

Βαθμός Δυσκολίας

ΥΛΙΚΑ

• 3 κ.σ. ελαιόλαδο ή φυτικό λάδι, Vita d’or
• 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
• ½ κ.γ. αλάτι
• ½ κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, Kania
• ½ κιλό (3 μέτριες) πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε λεπτές φέτες
• 6 μεγάλα αυγά

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

  1. Σε ένα μέτριο τηγάνι (20 εκατοστών) σοτάρουμε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο και το αλάτι.
  2. Αφού σοταριστεί το κρεμμύδι προσθέτουμε τις πατάτες που κόψαμε σε λεπτές φέτες.
  3. Συνεχίζουμε να σοτάρουμε για 2 λεπτά. Σκεπάζουμε τις πατάτες με ένα καπάκι και χαμηλώνουμε τη φωτιά μέχρι να ψηθούν εντελώς.
  4. Αφού ψηθούν, τις αφαιρούμε σε ένα μεγάλο μπολ.
  5. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
  6. Παίρνουμε ένα τηγάνι με μεταλλική λαβή ή ένα στρογγυλό πυρίμαχο σκεύος 20 εκατοστών (που μπαίνει στον φούρνο). Στρώνουμε τη βάση του σκεύους με λαδόχαρτο το οποίο κόψαμε και αυτό στρογγυλό.
  7. Σε ένα μέτριο μπολ χτυπάμε πολύ καλά τα αυγά με το πιπέρι χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι (όχι σύρμα).
  8. Αφού κτυπηθούν καλά τα αυγά, τα προσθέτουμε μέσα στο μπολ με τις πατάτες και τα κρεμμύδια. Ανακατεύουμε καλά.
  9. Βάζουμε το μείγμα μέσα στο σκεύος με το λαδόχαρτο.
  10. Μεταφέρουμε το σκεύος στον φούρνο και ψήνουμε για 20 λεπτά ή μέχρι η τορτίγια μας φουσκώσει και πάρει χρώμα.
  11. Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε 3-4 λεπτά να ξεκουραστεί.
  12. Αφαιρούμε το λαδόχαρτο και κόβουμε σε 4 κομμάτια.
X