Kιμαδόπιτα με ώριμο τυρί Cheddar και ανάμεικτα μανιτάρια

Υλικά για μια τάρτα διαμέτρου 25 εκατοστών

Για το φύλλο ζύμης:

  • 225γρ αλεύρι χωριάτικο κοσκινισμένο, Χρυσός Μύλος
  • 225γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο, Belbake
  • 140γρ χλιαρό νερό
  • 100γρ βούτυρο ανάλατο Milbona ή ελαιόλαδο, Αρχαϊκά
  • 40 γρ ζιβανία, παγωμένη
  • 2 κ.γ. ξύδι
  • ½  κ.γ. αλάτι

 

Για τη γέμιση:

  • 1 κ.σ. βούτυρο ανάλατο, Milbona
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 200γρ διάφορα μανιτάρια της επιλογής σας
  • 1 καρότο, καθαρισμένο
  • 600γρ κιμά κοτόπουλο ή άπαχο βοδινό ή χοιρινό, Tου Χασάπη
  • 2 κ.σ. πολτό ντομάτας, Nostia
  • 2 κ.γ. ανάμεικτα μπαχαρικά για κοτόπουλο, Deluxe
  • ½ κ.γ. αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
  • 250 γρ ώριμο τυρί cheddar τριμμένο, Deluxe
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

 

Για το γλάσο/ επάλειψη

  • 1αυγό

 

Μέθοδος παρασκευής

Για τη ζύμη:

  1. Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων ή σε ένα μίξερ προσθέσετε όλα τα υλικά μαζί και ζυμώστε μέχρι να έχετε μία ομοιόμορφη ζύμη.
  2. Βγάλτε την από το μίξερ και κάντε την μπάλα. Τυλίξτε τη με πλαστική μεμβράνη και αφήστε την να ξεκουραστεί μέχρι να ετοιμάσετε τη γέμιση.

 

Για τη γέμιση:

  1. Σε έναν επεξεργαστή προσθέστε μέσα το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα μανιτάρια, το καρότο και αλέστε τα καλά.
  2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεστάνετε το βούτυρο και σοτάρετε τα λαχανικά σε δυνατή φωτιά μαζί με αλάτι μέχρι να σοταριστούν ελαφρά.
  3. Έπειτα προσθέστε τον κιμά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να αλλάξει χρώμα ο κιμάς.
  4. Χαμηλώστε τη φωτιά, προσθέστε τον πολτό ντομάτας και τα ανάμεικτα μπαχαρικά για κοτόπουλο και αφήστε το μείγμα να σιγοβράσει και να απορροφήσει όλα τα υγρά του.
  5. Τέλος, αφαιρέστε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέστε το τυρί και τον μαϊντανό.

 

Για την ετοιμασία/ ψήσιμο:

  1. Αφού ξεκουραστεί η ζύμη πάρτε τα ¾ της, ανοίξτε την σε φύλλο 30 εκατοστών και βάλτε τη ανάμεσα σε δύο κομμάτια λαδόκολλας. Με το υπόλοιπο ¼ από τη ζύμη θα φτιάξετε τη διακόσμηση.
  2. Στρώστε με λαδόχαρτο μια τάρτα διαμέτρου 25 εκατοστών. Το χαρτί θα πρέπει να εξέχει από τη φόρμα ένα εκατοστό έτσι ώστε να βγει πιο εύκολα η ζύμη της τάρτας όταν ψηθεί.
  3. Τοποθετήστε την ανοιγμένη ζύμη μέσα στην τάρτα και γεμίστε με το μείγμα του κιμά και στολίστε με τη ζύμη που σας έχει μείνει. Με το πινέλο αλείψτε το αυγό πάνω από τη διακόσμηση.
  4. Ψήστε στους 200°C για 45΄.

 

TOP