Κοκκινιστό κοτόπουλο με κριθαράκι και πέστο βασιλικού

20'

Χρόνος Παρασκευής

20'

Χρόνος Ψησίματος

4

Μερίδες

*****

Βαθμός Δυσκολίας

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

Μερίδες

Βαθμός Δυσκολίας

ΥΛΙΚΑ

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο, ΕΨ 
  • 500γρ. κοτόπουλο μπούτι χωρίς κόκκαλο και δέρμα, κομμένο σε μικρούς κύβους, Του Χασάπη 
  • 1 μέτριο κρεμμύδι χοντροτριμμένο 
  • 1 κ.γ. αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe 
  • 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο 
  • 200γρ. κριθαράκι, Combino 
  • 1 καρότο, χοντροτριμμένο 
  • 2 κ.σ. πολτό ντομάτας, Kania 
  • 150ml λευκό ή ροζέ ξηρό κρασί, Cimarosa 
  • 1 συσκευασία (500γρ) ντομάτα πασάτα, Freshona 
  • ½ λίτρο ζεστό νερό ή όσο χρειαστεί 
  • 1 κ.γ. καστανή ζάχαρη 
  • Πιπέρι, Kania 
  • 2 κ.σ σάλτσα πέστο βασιλικού 
  • Τριμμένο τυρί σκληρό όπως γραβιέρα ή κεφαλοτύρι, νώμα 

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

  1. Σοτάρετε το κοτόπουλο σε μία κατσαρόλα με τις 2 κ.σ. ελαιόλαδο. 
  2. Αφού ροδίσει καλά προσθέστε το κρεμμύδι μαζί με το αλάτι. 
  3. Προσθέστε το σκόρδο και σοτάρετε μέχρι να βγουν τα αρώματά του. 
  4. Προσθέστε το κριθαράκι και λαδώστε το καλά ανακατεύοντάς το. 
  5. Προσθέστε το καρότο μαζί με τον πολτό ντομάτας και σοτάρετε για λίγο. 
  6. Σβήστε με κρασί και ανακατέψτε μέχρι να ελαττωθεί στο μισό. 
  7. Προσθέστε το ζεστό νερό, τη ντομάτα πασάτα, τη ζάχαρη και το πιπέρι. 
  8. Ψήστε σε χαμηλή φωτιά για 10-15 λεπτά μέχρι να ψηθεί το κριθαράκι. Ανά διαστήματα ανακατέψτε ελαφρώς για να μην κολλήσει το κριθαράκι. Αν το ζουμί εξατμιστεί στην πορεία προσθέστε λίγο ζεστό νερό. 
  9. Αφού ψηθεί, σκεπάστε το φαγητό με ένα πώμα για 5-10 λεπτά για να απορροφήσει το κριθαράκι το περιττό ζουμί. 
  10. Ανακατέψτε το πέστο βασιλικό. 
  11. Σερβίρετε σε μπολ ή βαθύ πιάτο και πασπαλίστε με τυρί τριμμένο. 
X