Γαλακτερό Ινδικό γλυκό «Milk Burfi»

30'

Χρόνος Παρασκευής

10'

Χρόνος Ψησίματος

15 μπαλάκια

Μερίδες

*****

Βαθμός Δυσκολίας

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

Μερίδες

Βαθμός Δυσκολίας

ΥΛΙΚΑ

Υλικά για ένα τετράγωνο ταψάκι 15 εκ.

  • 50ml γάλα, Milbona
  • 25γρ. βούτυρο αλατισμένο, Milbona
  • 60γρ. λευκή ζάχαρη, Belbake
  • 200γρ. σκόνη γάλακτος, Lupilu
  • 2 κ.γ. ροδόσταγμα
  • 1 κ.γ. χυμό λεμόνι

 

Για τη διακόσμηση

  • 100γρ. λιωμένη λευκή σοκολάτα, Fin Carré
  • Ρόδι ή αποξηραμένα ροδοπέταλα
  • Χαλεπιανό (φιστίκι), Alesto
  • Βρώσιμο ασήμι (προαιρετικά)

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

  1. Τοποθετήστε ένα κομμάτι λαδόχαρτο σε ένα πιάτο και τοποθετήστε το στο ψυγείο.
  2. Βράστε το γάλα, το βούτυρο και τη ζάχαρη σε ένα αντικολλητικό τηγάνι.
  3. Μόλιςλιώσει η ζάχαρη προσθέστε το γάλα σε σκόνη και το χυμό λεμόνι.
  4. Με μια μαρίζα (σπάτουλα σιλικόνης), ανακατέψτε για 6-8 λεπτά σε χαμηλή φωτιά μέχρινα έχετε μια πάστα.
  5. Τέλος προσθέστε και το ροδόσταγμα.
  6. Τοποθετήστε το μείγμα στο πιάτο με το λαδόχαρτο και βάλτε το μείγμα πίσω στο ψυγείο για μια ώρα τουλάχιστο.
  7. Πλάστε το μείγμα με βρεγμένα χέρια(ή με ροδόσταγμα) σε δεκαπέντε μικρά μπαλάκια.
  8. Γαρνίρετε με λευκή σοκολάτα, ρόδι ή αποξηραμένα ροδοπέταλα και χαλεπιανό.
X