Pad Thai με γαρίδες

30

Χρόνος Παρασκευής

5'

Χρόνος Ψησίματος

4

Μερίδες

*****

Βαθμός Δυσκολίας

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

Μερίδες

Βαθμός Δυσκολίας

ΥΛΙΚΑ

  • 200γρ. noodles ρυζιού, Vitasia
  • 3 κ.σ. φυτικό λάδι, Vita dor
  • 2 αυγά, χτυπημένα, νώμα
  • 400γρ.γαρίδες με σκόρδο χοντροκομμένες, Ocean Sea
  • 1 κ.γ. ψιλοκομμένο κόκκινο τσίλι
  • 1 ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 6 κ.σ. σάλτσα ψαριού ή σόγιας
  • Xυμό από ένα λάιμ
  • 2 κ.γ. καστανή ζάχαρη, Belbake
  • 100γρ. φύτρες φασολιών

Για σερβίρισμα:

    • 4 κ.σ τηγανιτό κρεμμύδι, Kania
    • 4 κ.σ ανάλατα καβουρδισμένα φιστίκια
    • φύλλα κόλιανδρο

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

  1. Ετοιμάζουμε τα noodles ρυζιού: σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε χλιαρό νερό και τοποθετούμε τα noodles ρυζιού για 10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Στραγγίζουμε και τα βάζουμε ξανά στο μπολ μαζί με 1 κ.σ. λάδι για να μην κολλήσουν μεταξύ τους.
  2. Σε ένα άλλο μπολάκι τοποθετούμε και τα αυγά. Κτυπάμε ελαφρώς το μείγμα. Σε ένα μικρό τηγανάκι ψήνουμε τα αυγά με μια κουταλιά της σούπας φυτικό λάδι (όπως ψήνουμε τα αυγά scrabbled).
  3. Αφού ετοιμάσουμε τα υλικά προχωρούμε στην εκτέλεση: Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή γουόκ βάζουμε 1 κ.σ. λάδι και αφού κάψει, σοτάρουμε τις γαρίδες και το τσίλι.
  4. Όταν ψηθούν οι γαρίδες, βάζουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι, τη σάλτσα ψαριού (ή σόγια), το χυμό λάιμ, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά.
  5. Τέλος, προσθέτουμε εκτός φωτιάς, τα noodles, τις φύτρες φασολιών και το ψημένο αυγό.
  6. Σερβίρουμε σε πιατέλα ή τέσσερα μικρά μπολ και πασπαλίζουμε με φιστίκια, τηγανιτό κρεμμύδι και φύλλα από κόλιανδρο.
X