Περσική ομελέτα «Nargesi»

10'

Χρόνος Παρασκευής

10'

Χρόνος Ψησίματος

4

Μερίδες

*****

Βαθμός Δυσκολίας

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

Μερίδες

Βαθμός Δυσκολίας

ΥΛΙΚΑ

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο, ΕΥ
  • 1 μικρό ξηρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • ½ κ.γ. αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
  • 1 κ.γ. κουρκουμά αλεσμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • ½ κ.γ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι, Kania
  • 500γρ. σπανάκι αποψυγμένο και καλά στραγγισμένο, Vegeterra
  • 5 μεγάλα αυγά ελευθέρας βοσκής
  • 100γρ. τυρί φέτα σπασμένη με τα δάκτυλα, ΓΑΛΠΟ

Για το σερβίρισμα

  • Κυπριακή ή ελληνική πίτα, Χρυσός Μύλος
  • Γιαούρτι στραγγιστό, νώμα
  • Ρόδι

 

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

  1. Σε ένα μέτριo τηγάνι (20 εκατοστών) προσθέστε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι με το αλάτι και τον κουρκουμά μέχρι να καραμελώσει ελαφρά.
  2. Ακολούθως προσθέστε μέσα το σκόρδο και το πιπέρι και σοτάρετε μέχρι να βγουν τα αρώματά τους.
  3. Προσθέστε μέσα και το σπανάκι και σοτάρετε μέχρι να ανακατευτούν όλα τα υλικά μαζί.
  4. Απλώστε παντού το σπανάκι για να τοποθετήσετε τα αυγά από πάνω και χαμηλώστε τη φωτιά.
  5. Σπάστε ένα ένα τα αυγά σε μικρά μπολάκια. Σχηματίστε «φωλίτσες» μέσα στο σπανάκι και τοποθετήστε προσεκτικά μέσα τα αυγά χωρίς να σπάσουν.
  6. Πασπαλίστε με φέτα.
  7. Σκεπάστε με καπάκι και ψήστε σε χαμηλή φωτιά μέχρι τα αυγά να είναι μελάτα (περίπου 3 λεπτά).
  8. Αποσύρετε από τη φωτιά και σερβίρετε μέσα στο τηγάνι. Εναλλακτικά τοποθετήστε τα σε ένα βαθύ πιάτο.
  9. Σερβίρετε σε μερίδες με πίτα, γιαούρτι στραγγιστό και ρόδι.
X