Πίτες της Σάτζιης

25'

Χρόνος Παρασκευής

10'

Χρόνος Ψησίματος

4

Μερίδες

*****

Βαθμός Δυσκολίας

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

Μερίδες

Βαθμός Δυσκολίας

ΥΛΙΚΑ

  • ½ φλ. (70γρ.)  αλεύρι χωριάτικο, Χρυσός Μύλος
  • ½ φλ. (70γρ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις, Χρυσός Μύλος
  • ¼ κ.γ. αλάτι
  • 1/8 φλ. (30γρ.) λάδι φυτικό (ελαιόλαδο, ηλιέλαιο, φυστικέλαιο, σογέλαιο)
  • ½ κ.σ. ξύδι μήλου, Kania
  • ¼ φλ. (60γρ.) χλιαρό νερό

 

Για τη γέμιση

  • 1/2 φλ. (100γρ.) ζάχαρη ανακατεμένη με 1 κ.γ. κανέλα

 

Για το άλειμμα

  • 4 κ.σ. (40γρ.) λάδι φυτικό, Vita d’or

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Για τη ζύμη

  1. Ρίχνουμε το αλεύρι, το αλάτι και το λάδι και ριζιάζουμε (τρίβουμε με τα χέρια).
  2. Ρίχνουμε το νερό, το ξίδι και ζυμώνουμε.
  3. Αφήνουμε τη ζύμη για 30΄ σκεπασμένη.

 

Για τη γέμιση

  1. Παίρνουμε τη ζύμη και χωρίζουμε σε τέσσερα μπαλάκια.
  2. Πασπαλίζουμε τον πλάστη και τον πάγκο μας με αλεύρι και ανοίγουμε το κάθε ένα σε λεπτό ορθογώνιο φύλλο λίγο πιο μεγάλο από την παλάμη μας.
  3. Απλώνουμε 1 κ.σ. λάδι σε όλη την επιφάνεια με ένα πινέλο και την πασπαλίζουμε με 1 ½  κ.σ. ζάχαρη και κανέλα στη κάθε πίτα.
  4. Διπλώνουμε τις 2 πλευρές προς τα μέσα  αλλά μόλις που να αγγίζουν η μια με την άλλη.
  5. Ακολούθως διπλώνουμε και τις άλλες δύο για να πάρει ορθογώνιο σχήμα (από πάνω προς τα κάτω).
  6. Πιέζουμε τις άκρες με τα δάχτυλα για να κολλήσουν.
  7. Αν θέλουμε, με τη βοήθεια του πλάστη, ανοίγουμε ακόμα λίγο την πίτα για να γίνει ακόμα πιο λεπτή.
  8. Τέλος, ζεσταίνουμε πολύ καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι και τοποθετούμε πάνω την πίτα (με το δίπλωμα προς τα κάτω).
  9.  Ψήνουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.
X