“Pull out” ψωμί με αιγοπρόβειο γιαούρτι, μέλι, μαχλέπι και μαστίχα

60'

Χρόνος Παρασκευής

25'

Χρόνος Ψησίματος

17

Μερίδες

*****

Βαθμός Δυσκολίας

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

Μερίδες

Βαθμός Δυσκολίας

ΥΛΙΚΑ

Για τη ζύμη

  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, Χρυσός Μύλος
  • 250γρ. χωριάτικο αλεύρι, Χρυσός Μύλος
  • 125γρ. ανάλατο βούτυρο, μαλακό, Milbona
  • 1/2 φλιτζάνι (100ml) νερό χλιαρό
  • 1/4 φλιτζάνι (50ml) γάλα χλιαρό
  • 1 αυγό (60γρ)
  • 2 κοφτές κ.σ. (70γρ) αιγοπρόβειο γιαούρτι, νώμα
  • 7γρ. (ένα φακελάκι) ξηρή μαγιά, Belbake
  • 2 κ.γ. (20γρ) μέλι, Marlen
  • 1 κ.γ. αλάτι (5γρ.)
  • ½ κ.γ. μαχλέπι
  • ½ κ.γ. μαστίχα

 

Για το γλάσο (πριν από το ψήσιμο)

  • 3 κ.σ. γάλα
  • 1 κ.σ. σουσάμι

 

Για το σερβίρισμα

  • Σάλτσα με ντομάτα και παρμεζάνα, Deluxe

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

1. Σε έναν κάδο του μίξερ τοποθετήστε όλα τα υλικά για τη ζύμη. Ζυμώστε καλά μέχρι να έχετε ένα ομοιόμορφο ζυμάρι. Τοποθετήστε τη ζύμη σε ένα λαδωμένο μπολ και αφήστε τη σε ζεστό δωμάτιο (ή σε φούρνο 40οC) να αυξηθεί σε όγκο για 30’-45’ λεπτά. Η ζύμη θα είναι αρκετά μαλακή.
2. Αφού φουσκώσει η ζύμη, κάντε μπαλάκια τη ζύμη (55γρ. το καθένα). Τοποθετήστε τo πρώτο μπαλάκι στη μέση ενός στρογγυλού ταψιού στρωμένο με λαδόχαρτο.
3. Συνεχίστε να βάζετε τα υπόλοιπα μπαλάκια ζύμης γύρω από το πρώτο μπαλάκι δημιουργώντας μια κηρήθρα. Όλα τα μπαλάκια θα πρέπει να έχουν απόσταση 0,5 εκατοστό μεταξύ τους γιατί θα φουσκώσουν.
4. Αλείψτε το ψωμί με γάλα και πασπαλίστε με σουσάμι. Αφήστε το ψωμί να φουσκώσει ξανά για 30 λεπτά σε ζεστό δωμάτιο.
5. Ψήστε στους 200 οC για 20 με 23 λεπτά.
6. Σερβίρετε με σάλτσα ντομάτας με παρμεζάνα.

X