“Red Velvet cupcakes” από παντζάρι με σοκολατένια επικάλυψη από μους αβοκάντο
Χρόνος Παρασκευής
Χρόνος Ψησίματος
12
Μερίδες
*****
Βαθμός Δυσκολίας
Χρόνος Παρασκευής
Χρόνος Ψησίματος
Μερίδες
Βαθμός Δυσκολίας
ΥΛΙΚΑ
Για τη σοκολατένια επικάλυψη
- 2 μεγάλα ώριμα αβοκάντο βάρους 700γρ. (με πυρήνα και φλούδα)
- 3 κ.σ. κακάο
- 2 κ.σ. φυστικοβούτυρο
- 100γρ. λιωμένη σοκολάτα (κουβερτούρα)
- 1 κ.σ. μέλι
- 2 πρέζες αλάτι
Για τα cupcakes
- 1¼ (150γρ.) φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- πρέζα αλάτι
- ¾ φλιτζ. (100γρ.) τριμμένο και στραγγισμένο μήλο
- ¾ φλιτζ. (120γρ.) πουρέ από φρέσκο παντζάρι
- ⅓ φλιτζ. (75γρ.) λάδι φυτικό
- ¾ φλιτζ. γάλα (185γρ.) (ή άλλες εναλλακτικές γάλακτος όπως σόγια)
- ½ κ.σ. μηλόξιδο
- 1 κ.γ. σόδα
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
Για τη σοκολατένια επικάλυψη
- Κόψτε στη μέση τα αβοκάντο και βγάλτε τον πυρήνα τους.
- Αφαιρέστε τη σάρκα από το αβοκάντο με ένα κουτάλι και τοποθετήστε τη σε επεξεργαστή τροφίμων ή σε ένα μπολ.
- Προσθέστε μέσα στον κάδο του επεξεργαστή όλα τα υλικά της συνταγής και ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί.
- Χτυπήστε καλά μέχρι να έχετε μια λεία κρέμα.
- Τοποθετήστε μέσα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με κορνέ και βάλτε τη στο ψυγείο για μια ώρα περίπου μέχρι να ετοιμαστούν τα cupcakes.
Για τα cupcakes
- Ψήστε τα παντζάρια με το ξίδι μέχρι να μαλακώσουν. Στη συνέχεια ξεφλουδίστε τα και τοποθετήστε τα σε επεξεργαστή τροφίμων.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, κοσκινίστε το αλεύρι.
- Ανακατέψτε καλά στο ίδιο μπολ όλα τα υλικά με ένα σύρμα.
- Λαδώστε 12 ατομικά φορμάκια σιλικόνης και μοιράστε το μείγμα γεμίζοντας μέχρι τα ¾ τους.
- Τοποθετήστε σε λαμαρίνα και ψήστε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στον αέρα, στους 175°Cγια 20΄. Για να σιγουρευτείτε ότι ψήθηκαν τρυπήστε τα με μια οδοντογλυφίδα. Aν βγει στεγνή, σημαίνει πως είναι έτοιμα αλλιώς ψήστε τα λίγο ακόμη.
- Βγάλτε τα από τον φούρνο και αφήστε τα ακόμη 30΄ μέχρι να κρυώσουν πριν να τα στολίσετε. Στη συνέχεια ξεφορμάρετε και στολίστε με το μους σοκολάτας.