Τιμπάλ Καπνιστού Σολομού με γαρίδες

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

4

Μερίδες

*****

Βαθμός Δυσκολίας

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

Μερίδες

Βαθμός Δυσκολίας

ΥΛΙΚΑ

Για τη μους

  • 150γρ. φρέσκο φιλέτο σολομού ψημένο, Ocean Sea
  • 150γρ. αβοκάντο, λιωμένο
  • 100γρ. τυρί κρέμα, Milbona
  • 50γρ. ξινόκρεμα ή γιαούρτι στραγγιστό, ΓΑΛΠΟ
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • ½ κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο
  • ½ κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
  • ½ κ.γ. αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
  • Πιπέρι, Kania
  • 1 αγγουράκι κομμένο σε μικρούς κύβους

 

Για τις φόρμες

  • 150γρ. μεγάλες φέτες καπνιστού σολομού, Ocean Sea

 

Για τη σάλτσα (honey mustard)

  • 125γρ. μαγιονέζα, Kania
  • 1 κ.σ. μουστάρδα , Kania
  • 1 κ.σ. μέλι, Marlen
  • ½ κ.γ. εστραγκόν αποξηραμένο
  • ½ κ.γ. αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
  • Πιπέρι, Kania

 

Για τις γαρνιτουρές

  • Αγγουράκι κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες
  • 100γρ. μικρές, ψημένες και μαριναρισμένες γαρίδες σε μοσχολέμονο, αλάτι, πιπέρι
  • Κάπαρη
  • Ψωμί ολικής φρυγανισμένο ή κράκερς παντζάρι, Deluxe
  • Ρόκα, Η Κουζίνα μου

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

  1. Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων τοποθετήστε όλα τα υλικά της συνταγής εκτός από το αγγουράκι.
  2. Αφού τα υλικά γίνουν σαν μους, τοποθετήστε το μείγμα σε ένα μπολ και αναδιπλώστε μέσα το αγγουράκι.
  3. Πάρτε 8 μικρά ατομικά φορμάκια (για μικρά μάφιν) και ντύστε τα με πλαστική μεμβράνη αφήνοντας τις άκριες να εξέχουν στα πλευρά.
  4. Τοποθετήστε μέσα δύο λωρίδες σταυρωτά με καπνιστό σολομό προσέχοντας να μην μείνουν κενά. Αφήστε τις άκριες των λωρίδων του σολομού να εξέχουν στα πλευρά.
  5. Μοιράστε το μίγμα με το τυρί στα φορμάκια και σκεπάστε το τα κομμάτια του καπνιστού σολομού που αφήσατε να εξέχουν.
  6. Σκεπάστε τα με πλαστική μεμβράνη. Τοποθετήστε τα στο ψυγείο για 2 ώρες.
  7. Ξεφορμάρετε τα «τιμπάλ» σολομού. Σερβίρετε πάνω σε ροδέλες αγγουράκι. Δίπλα μοιράστε τις γαρίδες, τη σάλτσα, την κάπαρη, το ψωμί και τη ρόκα.
X