Υλικά για ένα κέικ 16 εκατοστών
- 130 γρσοκολάτα, 52% κακάο, Fin Carré
- 125γρ βούτυρο, Milbona
- 1 κ.σ. λικέραμαρέτο, Armilar
- 200γρ ασπρισμένα και αλεσμένα αμύγδαλα, Alesto
- 3 αυγά, χωρισμένα σε ασπράδια και κροκάδια
- 125γρ ζάχαρη, Belbake
- 2κ.γ. ξύσμα πορτοκάλι
Για το στόλισμα
- ζάχαρη άχνη, Belbake
- κακάο σκόνη, Belbake
Μέθοδος παρασκευής
- Στρώστε μια φόρμα (16 cm) με λαδόχαρτο και βουτυρώστε την. Πασπαλίστε με ζάχαρη.
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C.
- Λιώστε τη σοκολάτα, το βούτυρο και το λικέρ σε μπέν μαρί και στη συνέχεια αναμείξτε τα αλεσμένα αμύγδαλα. Αφήστε το μείγμα να κρυώσει λίγο.
- Σε δύο μπολ, διαχωρίστε τα 3 αυγά σε κροκάδια και ασπράδια.
- Ανακατέψτετακροκάδια, τη ζάχαρη και το ξύσμα πορτοκάλι με τη σοκολάτα που έχει κρυώσει.
- Στη συνέχεια χτυπήστε τα ασπράδια σε μαρέγκα σφιχτή.
- Χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα ή με έναμεταλλικό κουτάλι, διπλώστε προσεκτικά ταασπράδιαστο μίγμασοκολάτας.
- Τοποθετήστε στη φόρμα που έχετε ετοιμάσει.
- Ψήνετε την caprese στους 180°C, για 45 λεπτά. Αφήστε την να κρυώσει. Ξεφορμάρετε και πασπαλίστε την με ζάχαρη άχνη.
- Τοποθετήστε από πάνω το σχήμα της επιλογής σας (πχ ένα πιρουνάκι) και πασπαλίστε ξανά με σκόνη κακάο.