Υλικά για ένα κέικ 16 εκατοστών

  • 130 γρσοκολάτα, 52% κακάο, Fin Carré
  • 125γρ βούτυρο, Milbona
  • 1 κ.σ. λικέραμαρέτο, Armilar
  • 200γρ ασπρισμένα και αλεσμένα αμύγδαλα, Alesto
  • 3 αυγά, χωρισμένα σε ασπράδια και κροκάδια
  • 125γρ ζάχαρη, Belbake
  • 2κ.γ. ξύσμα πορτοκάλι

 

Για το στόλισμα

  • ζάχαρη άχνη, Belbake
  • κακάο σκόνη, Belbake

Μέθοδος παρασκευής

  1. Στρώστε μια φόρμα (16 cm) με λαδόχαρτο και βουτυρώστε την. Πασπαλίστε με ζάχαρη.
  2. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C.
  3. Λιώστε τη σοκολάτα, το βούτυρο και το λικέρ σε μπέν μαρί και στη συνέχεια αναμείξτε τα αλεσμένα αμύγδαλα. Αφήστε το μείγμα να κρυώσει λίγο.
  4. Σε δύο μπολ, διαχωρίστε τα 3 αυγά σε κροκάδια και ασπράδια.
  5. Ανακατέψτετακροκάδια, τη ζάχαρη και το ξύσμα πορτοκάλι με τη σοκολάτα που έχει κρυώσει.
  6. Στη συνέχεια χτυπήστε τα ασπράδια σε μαρέγκα σφιχτή.
  7. Χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα ή με έναμεταλλικό κουτάλι, διπλώστε προσεκτικά ταασπράδιαστο μίγμασοκολάτας.
  8. Τοποθετήστε στη φόρμα που έχετε ετοιμάσει.
  9. Ψήνετε την caprese στους 180°C, για 45 λεπτά. Αφήστε την να κρυώσει. Ξεφορμάρετε και πασπαλίστε την με ζάχαρη άχνη.
  10. Τοποθετήστε από πάνω το σχήμα της επιλογής σας (πχ ένα πιρουνάκι) και πασπαλίστε ξανά με σκόνη κακάο.

 

 

X