Vegan Biryani

45'

Χρόνος Παρασκευής

30'

Χρόνος Ψησίματος

4

Μερίδες

*****

Βαθμός Δυσκολίας

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

Μερίδες

Βαθμός Δυσκολίας

ΥΛΙΚΑ

  • 1 γρ. σαφράν, Deluxe ανακατεμένο με 2 κ.σ. ζεστό γάλα καρύδας, Freshona
  • 1φλιτζ. ρύζι (200γρ.) μπασμάτι, νώμα
  • 50γρ. vegan βούτυρο ή μαργαρίνη, Vemondo
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 κ.γ. αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
  • 1 κ.σ. τζίντζερ, τριμμένο σε λεπτό τρίφτη
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 1 μικρό τσίλι ή ½ κ.γ σκόνη (προαιρετικά)
  • 2 κ.γ. αρτύματα garam masala, Deluxe
  • 300γρ. μανιτάρια κομμένα σε μπουκιές
  • 1 συσκευασία (300γρ.) vegan σνίτσελ κομμένα σε μπουκιές, Vemondo
  • 250ml γάλα καρύδας, Freshona
  • 250γρ. νερό
  • 50γρ. cashews, Alesto
  • 25γρ. σταφίδες, νώμα
  • Χυμό από ένα λεμόνι
  • 3 κ.σ. κόλιανδρο φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 10 φύλλα δυόσμο, ψιλοκομμένο

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

  1. Ετοιμάστε τα υλικά της συνταγής. Ανακατέψτε το σαφράν με το ζεστό γάλα καρύδας και αφήστε το να βγάλει το χρώμα του.
  2. Πλύνετε και στραγγίστε το ρύζι.
  3. Σε μια ανοικτή και βαθιά κατσαρόλα λιώστε το βούτυρο.
  4. Σοτάρετε το κρεμμύδι με το αλάτι. Αφού καραμελώσει ελαφρώς, προσθέστε το τζίντζερ, το σκόρδο, το τσίλι, τα αρτύματα garam masala και τα μανιτάρια.
  5. Σοτάρετε μέχρι να μαράνουν ελαφρώς τα μανιτάρια.
  6. Στη συνέχεια προσθέστε τα vegan σνίτσελ, το νερό, το γάλα καρύδας, το σαφράν με το γάλα καρύδας, τα cashews, τις σταφίδες, το λεμόνι, τον κόλιανδρο και τον δύοσμο.
  7. Ανακατέψτε καλά μέχρι να βράσει το νερό.
  8. Τέλος προσθέστε μέσα το ρύζι και ανακατέψτε.
  9. Χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε να εξατμιστεί το νερό χωρίς να σκεπάσετε την κατσαρόλα.
  10. Όταν εξατμιστεί το νερό, καλύψτε με μία καθαρή πετσέτα για 5-7 λεπτά.
  11. Πριν σερβίρετε, σπάστε το ρύζι με ένα πιρούνι μέχρι να αφρατέψει.
  12. Σερβίρετε με τσάτνεϊ.

 

 

X