Η ουσιαστική κοινωνική προσφορά βρίσκεται πάντοτε στις προτεραιότητες της Lidl Κύπρου, κάτι που είναι εμφανές από τις κοινωνικές και περιβαλλοντικές δράσεις που αναλαμβάνει. Στο πλαίσιο αυτό, δημιουργήθηκαν τα “Social Talks”, μία σειρά από βίντεο τα οποία έχουν ως στόχο την ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση αλλά και την ενθάρρυνση του καθενός από εμάς, για δράσεις που βελτιώνουν την καθημερινότητά μας, σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο.

Τα βίντεο φιλοξενούν επιστήμονες και ειδικούς, για τη συζήτηση διάφορων θεμάτων που απασχολούν τη σημερινή κοινωνία, όπως την πανδημία των πλαστικών, τον ακτιβισμό, τη σημασία της βιοποικιλότητας, πώς μπορούμε να ερμηνεύουμε τις ετικέτες των προϊόντων που καταναλώνουμε, και πώς συνδέονται οι διατροφικές μας συνήθειες με τη ψυχολογία μας.

Για περισσότερα, απολαύστε τα βίντεο!

75 ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ
ΛΟΓΟΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙΣ
ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ!

Δρ Ξένια Ι.Λοϊζίδου

Πρόεδρος ΔΣ Ακτή
Κέντρο Μελετών και Έρευνας

Δες το βίντεο

75 ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ
ΛΟΓΟΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙΣ
ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ!

Δρ Ξένια Ι.Λοϊζίδου

Πρόεδρος ΔΣ Ακτή
Κέντρο Μελετών και Έρευνας

Δες το βίντεο

Με ποιους τρόπους μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την κρίση της πλαστικής ρύπανσης;

Η πλαστική ρύπανση αποτελεί μία από τις πιο σοβαρές απειλές για τον πλανήτη και τα θαλάσσια οικοσυστήματα. Έχουμε καταλήξει με 75 τρισεκατομμύρια μικροπλαστικά στους ωκεανούς μας, και παράλληλα, τα μικροπλαστικά έχουν ανιχνευτεί στο ανθρώπινο σώμα, στον αέρα που αναπνέουμε και στο νερό που πίνουμε. Υπάρχουν λύσεις για αυτό το μείζον πρόβλημα ή είναι αργά; Εμείς ως καταναλωτές τι πρέπει να προσέχουμε για να μη συμβάλουμε περαιτέρω στη μάστιγα της ρύπανσης; Μήπως η κυκλική οικονομία μπορεί να δώσει τη λύση; Θα μπορέσει η ανθρωπότητα να ανταποκριθεί στις προκλήσεις που έχουν δημιουργηθεί; Η Δρ. Ξένια Λοϊζίδου απαντά στα πιο πάνω ερωτήματα, παρέχοντας συμβουλές και πρακτικές λύσεις που μπορεί να υιοθετήσει ο καθένας από εμάς, με απώτερο σκοπό τη μείωση του προβλήματος. Δείτε το βίντεο για περισσότερες πληροφορίες.

ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΤΗΣ
ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑΣ

Δρ. Mυρτάνη Πιερή

Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Τμήμα Επιστημών Ζωής
Σχολή Επιστημών Ζωής και Υγείας, Πανεπιστήμιο Λευκωσίας

Δες το βίντεο

ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑΣ

Δρ. Mυρτάνη Πιερή

Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Τμήμα Επιστημών Ζωής
Σχολή Επιστημών Ζωής και Υγείας, Πανεπιστήμιο Λευκωσίας

Δες το βίντεο

Βιοποικιλότητα, το τουβλάκι “Jenga” που κρατάει την ισορροπία του πλανήτη!

Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μία σταθερή απώλεια της βιοποικιλότητας, με σοβαρές συνέπειες, τόσο για την ευημερία της φύσης όσο και του ανθρώπου. Βασικές αιτίες αυτής της εξέλιξης είναι οι αλλαγές που προκαλούνται στους φυσικούς οικότοπους λόγω των συστημάτων εντατικής γεωργικής παραγωγής, της κατασκευής των λατομείων, της υπερεκμετάλλευσης των δασών, των ωκεανών, των ποταμών, των λιμνών και του εδάφους. Δεδομένου του τεράστιου ρόλου που διαδραματίζει η βιοποικιλότητα για τη βιωσιμότητα του πλανήτη και της ζωής μας, η συνεχής απώλειά της, καθίσταται όλο και πιο ανησυχητική. Τι είναι όμως η βιοποικιλότητα και γιατί είναι άκρως απαραίτητη για την επιβίωση ζώων, φυτών και ανθρώπων; Πώς βοηθάει τον πλανήτη η βιοποικιλότητα και πώς μπορούμε να την προστατεύσουμε με απλούς, καθημερινούς τρόπους; Δείτε το δεύτερο βίντεο “Lidl Social Talks” όπου η Δρ. Μυρτάνη Πιερή απαντάει στα πιο πάνω ερωτήματα.

ΨΥΧΙΚΗ ΕΥΕΞΙΑ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑ

Δρ. Ανθή Λούτσιου

Εγγεγραμμένη Κλινική Ψυχολόγος

Δες το βίντεο

ΨΥΧΙΚΗ ΕΥΕΞΙΑ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑ

Δρ. Ανθή Λούτσιου

Εγγεγραμμένη Κλινική Ψυχολόγος

Δες το βίντεο

Καλλιεργώντας μια υγιή σχέση με το φαγητό

Η φράση «είμαστε ό,τι τρώμε» μας υπενθυμίζει ότι οι διατροφικές μας επιλογές είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με την υγεία και την ευεξία μας. Αναλαμβάνοντας την ευθύνη της υγείας μας, κάνουμε το πρώτο βήμα προς μια καλύτερη και πιο ποιοτική ζωή. Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια αυξημένη ευαισθητοποίηση και στροφή προς την υγιεινή και βιώσιμη διατροφή. Πώς μπορούμε να γίνουμε να γίνουμε κυρίαρχοι των διατροφικών μας συμπεριφορών και πώς αναπτύσσουμε μία πιο ισορροπημένη σχέση με το φαγητό; Τι είναι η συνειδητή διατροφή και πώς μπορεί να μας βοηθήσει να κάνουμε πιο σωστές διατροφικές επιλογές; Δείτε το τρίτο βίντεο “Lidl Social Talks” όπου η Δρ. Ανθή Λούτσιου απαντάει στα πιο πάνω ερωτήματα.

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ

Αντιγόνη Κωμοδίκη

Διευθύνουσα Σύμβουλος JA Cyprus

Δες το βίντεο

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ

Αντιγόνη Κωμοδίκη

Διευθύνουσα Σύμβουλος JA Cyprus

Δες το βίντεο

Καλλιεργείται η οικολογική συνείδηση από την παιδική ηλικία; Πως να μάθεις το παιδί σου να γίνει ένας περιβαλλοντικά υπεύθυνος άνθρωπος.

Τα παιδιά, με την κατάλληλη εκπαίδευση και τη σωστή στήριξη, μπορούν να γίνουν η αλλαγή που θέλουμε να δούμε στον κόσμο. Ας μη ξεχνάμε άλλωστε, ότι πρόκειται για τους ηγέτες και τους πολίτες του αύριο, έτσι χρειάζονται ερεθίσματα, κίνητρα και ευκαιρίες, για την ανάπτυξη δεξιοτήτων και στάσεων που θα τα βοηθήσουν στη δημιουργία μιας πιο βιώσιμης κοινωνίας και οικονομίας. Πώς βοηθάμε λοιπόν τα παιδιά μας να αναπτύξουν περιβαλλοντική συνείδηση και ευθύνη, προωθώντας παράλληλα την ιδέα ότι μπορούν να συνεισφέρουν στην αλλαγή; Τι είναι η περιβαλλοντική επιχειρηματική εκπαίδευση και πώς συμβάλλει στην καλλιέργεια οικολογικών συνειδήσεων; Δείτε το τέταρτο επεισόδιο της σειράς “Lidl Social Talks”, όπου η Διευθύνων Σύμβουλος του Junior Achievement Cyprus, Αντιγόνη Κωμοδίκη, αναλύει τα πιο πάνω θέματα.

ΑΚΤΙΒΙΣΤΗΣ ΓΕΝΝΙΕΣΑΙ Ή ΓΙΝΕΣΑΙ;

Ασπασία Χριστοδούλου

Υπεύθυνη Επικοινωνίας Let’s Do It Cyprus!

Δες το βίντεο

ΑΚΤΙΒΙΣΤΗΣ ΓΕΝΝΙΕΣΑΙ Ή ΓΙΝΕΣΑΙ;

Ασπασία Χριστοδούλου

Υπεύθυνη Επικοινωνίας Let’s Do It Cyprus!

Δες το βίντεο

Πώς μετατρέπουμε τον ακτιβισμό... του καναπέ σε πραγματικές, ουσιώδεις δράσεις;

Το μέγεθος των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο πλανήτης και η κοινωνία μας, πολύ συχνά οδηγεί στη γενική αίσθηση ότι μια προσπάθεια για αντιστροφή ή μείωσή τους, είναι αδύνατη. Αυτή η αίσθηση του ανυπέρβλητου, συχνά οδηγεί τους ανθρώπους στην απραξία, μια και θεωρούν ότι ό, τι κι αν κάνουν, δεν θα έχει κανέναν αντίκτυπο. Όμως η αλλαγή είναι δυνατή, και όταν οι άνθρωποι το συνειδητοποιήσουν αυτό, «γεννιέται» ο ακτιβισμός. Τι ακριβώς είναι ο ακτιβισμός λοιπόν, και πώς μπορούμε να τον υιοθετήσουμε; Στο 5ο βίντεο Social Talks η Ασπασία Χριστοδούλου, Υπεύθυνη Επικοινωνίας Let’s Do It! Cyprus, μιλά για τον ακτιβισμό και πώς μπορεί ο καθένας από εμάς, έστω και με μικρά βήματα, να κάνει τη διαφορά για ένα καλύτερο αύριο.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΤΙ ΤΡΩΜΕ

Νικολέτα Μιχαηλίδου

Κλινική Διαιτολόγος και Αθλητική Διατροφολόγος

Δες το βίντεο

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΤΙ ΤΡΩΜΕ

Νικολέτα Μιχαηλίδου

Κλινική Διαιτολόγος και Αθλητική Διατροφολόγος

Δες το βίντεο

Σκεφτόμαστε τι και πώς τρώμε;

Τι είναι οι διατροφικές ετικέτες και πώς μας βοηθούν στο να κάνουμε πιο συνειδητοποιημένες επιλογές στη διατροφή μας; Γιατί είναι απαραίτητο να αναγράφονται σε όλα τα συσκευασμένα προϊόντα και πώς μπορούν να προστατέψουν την υγεία μας; Όλοι γνωρίζουμε τη σημαντικότητα της καλής διατροφής στην υγεία μας και λίγο-πολύ όλοι έχουμε μια βασική κατανόηση τι βήματα οφείλουμε να κάνουμε για να την ενσωματώσουμε στην καθημερινότητά μας. Αυτό που ίσως δεν συνειδητοποιούμε όμως, είναι ότι οι διατροφικές ετικέτες, μπορούν να αποτελέσουν έναν από τους μεγαλύτερους σύμμαχους στο «ταξίδι» ευεξίας μας. Στο έκτο, και τελευταίο επεισόδιο της σειράς “Lidl Social Talks”, η Κλινική Διαιτολόγος και Αθλητική Διατροφολόγος, Νικολέτα Μιχαηλίδου, αναλύει τη σημαντικότητα του να διαβάζουμε τις ετικέτες των προϊόντων που αγοράζουμε.