Η ουσιαστική κοινωνική προσφορά βρίσκεται πάντοτε στις προτεραιότητες της Lidl Κύπρου, κάτι που είναι εμφανές από τις κοινωνικές και περιβαλλοντικές δράσεις που αναλαμβάνει. Στο πλαίσιο αυτό, δημιουργήθηκαν τα “Social Talks”, μία σειρά από βίντεο τα οποία έχουν ως στόχο την ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση αλλά και την ενθάρρυνση του καθενός από εμάς, για δράσεις που βελτιώνουν την καθημερινότητά μας, σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο.

Τα βίντεο φιλοξενούν επιστήμονες και ειδικούς, για τη συζήτηση διάφορων θεμάτων που απασχολούν τη σημερινή κοινωνία, όπως την πανδημία των πλαστικών, τον ακτιβισμό, τη σημασία της βιοποικιλότητας, πώς μπορούμε να ερμηνεύουμε τις ετικέτες των προϊόντων που καταναλώνουμε, και πώς συνδέονται οι διατροφικές μας συνήθειες με τη ψυχολογία μας.

Για περισσότερα, απολαύστε τα βίντεο!

75 ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ
ΛΟΓΟΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙΣ
ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ!

Δρ Ξένια Ι.Λοϊζίδου

Πρόεδρος ΔΣ Ακτή
Κέντρο Μελετών και Έρευνας

Δες το βίντεο

75 ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ
ΛΟΓΟΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙΣ
ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ!

Δρ Ξένια Ι.Λοϊζίδου

Πρόεδρος ΔΣ Ακτή
Κέντρο Μελετών και Έρευνας

Δες το βίντεο

Με ποιους τρόπους μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την κρίση της πλαστικής ρύπανσης;

Η πλαστική ρύπανση αποτελεί μία από τις πιο σοβαρές απειλές για τον πλανήτη και τα θαλάσσια οικοσυστήματα. Έχουμε καταλήξει με 75 τρισεκατομμύρια μικροπλαστικά στους ωκεανούς μας, και παράλληλα, τα μικροπλαστικά έχουν ανιχνευτεί στο ανθρώπινο σώμα, στον αέρα που αναπνέουμε και στο νερό που πίνουμε. Υπάρχουν λύσεις για αυτό το μείζον πρόβλημα ή είναι αργά; Εμείς ως καταναλωτές τι πρέπει να προσέχουμε για να μη συμβάλουμε περαιτέρω στη μάστιγα της ρύπανσης; Μήπως η κυκλική οικονομία μπορεί να δώσει τη λύση; Θα μπορέσει η ανθρωπότητα να ανταποκριθεί στις προκλήσεις που έχουν δημιουργηθεί; Η Δρ. Ξένια Λοϊζίδου απαντά στα πιο πάνω ερωτήματα, παρέχοντας συμβουλές και πρακτικές λύσεις που μπορεί να υιοθετήσει ο καθένας από εμάς, με απώτερο σκοπό τη μείωση του προβλήματος. Δείτε το βίντεο για περισσότερες πληροφορίες.

ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΤΗΣ
ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑΣ

Δρ. Mυρτάνη Πιερή

Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Τμήμα Επιστημών Ζωής
Σχολή Επιστημών Ζωής και Υγείας, Πανεπιστήμιο Λευκωσίας

Δες το βίντεο

ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑΣ

Δρ. Mυρτάνη Πιερή

Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Τμήμα Επιστημών Ζωής
Σχολή Επιστημών Ζωής και Υγείας, Πανεπιστήμιο Λευκωσίας

Δες το βίντεο

Βιοποικιλότητα, το τουβλάκι “Jenga” που κρατάει την ισορροπία του πλανήτη!

Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μία σταθερή απώλεια της βιοποικιλότητας, με σοβαρές συνέπειες, τόσο για την ευημερία της φύσης όσο και του ανθρώπου. Βασικές αιτίες αυτής της εξέλιξης είναι οι αλλαγές που προκαλούνται στους φυσικούς οικότοπους λόγω των συστημάτων εντατικής γεωργικής παραγωγής, της κατασκευής των λατομείων, της υπερεκμετάλλευσης των δασών, των ωκεανών, των ποταμών, των λιμνών και του εδάφους. Δεδομένου του τεράστιου ρόλου που διαδραματίζει η βιοποικιλότητα για τη βιωσιμότητα του πλανήτη και της ζωής μας, η συνεχής απώλειά της, καθίσταται όλο και πιο ανησυχητική. Τι είναι όμως η βιοποικιλότητα και γιατί είναι άκρως απαραίτητη για την επιβίωση ζώων, φυτών και ανθρώπων; Πώς βοηθάει τον πλανήτη η βιοποικιλότητα και πώς μπορούμε να την προστατεύσουμε με απλούς, καθημερινούς τρόπους; Δείτε το δεύτερο βίντεο “Lidl Social Talks” όπου η Δρ. Μυρτάνη Πιερή απαντάει στα πιο πάνω ερωτήματα.

ΕΙΜΑΣΤΕ Ο,ΤΙ ΤΡΩΜΕ. ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΤΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΤΡΩΜΕ;

Δρ. Ανθή Λούτσιου

Εγγεγραμμένη Κλινική Ψυχολόγος

Δες το βίντεο

ΕΙΜΑΣΤΕ Ο,ΤΙ ΤΡΩΜΕ. ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΤΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΤΡΩΜΕ;

Δρ. Ανθή Λούτσιου

Εγγεγραμμένη Κλινική Ψυχολόγος

Δες το βίντεο

Καλλιεργώντας μια υγιή σχέση με το φαγητό

Η φράση «είμαστε ό,τι τρώμε» μας υπενθυμίζει ότι οι διατροφικές μας επιλογές είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με την υγεία και την ευεξία μας. Αναλαμβάνοντας την ευθύνη της υγείας μας, κάνουμε το πρώτο βήμα προς μια καλύτερη και πιο ποιοτική ζωή. Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια αυξημένη ευαισθητοποίηση και στροφή προς την υγιεινή και βιώσιμη διατροφή. Πώς μπορούμε να γίνουμε να γίνουμε κυρίαρχοι των διατροφικών μας συμπεριφορών και πώς αναπτύσσουμε μία πιο ισορροπημένη σχέση με το φαγητό; Τι είναι η συνειδητή διατροφή και πώς μπορεί να μας βοηθήσει να κάνουμε πιο σωστές διατροφικές επιλογές; Δείτε το τρίτο βίντεο “Lidl Social Talks” όπου η Δρ. Ανθή Λούτσιου απαντάει στα πιο πάνω ερωτήματα.