18 Νοεμβρίου 2023

9:00
Το Σάββατο, 18 Νοεμβρίου 2023, η Lidl Food Academy γέμισε επίδοξους σεφ, που ήθελαν να γνωρίσουν τις γεύσεις της Νότιας Ιταλίας και να μυηθούν στα μυστικά μιας από τις καλύτερες κουζίνες του κόσμου.
10:00
Aperitivo θα πει «ανοίγω». Ανοίξαμε, λοιπόν, το μάθημα με ένα απεριτίφ, Bicicletta!
10:30
Ο σεφ Κωνσταντίνος Πετεβίνος έφερε τη Σικελία στο πιάτο, με Insalata Di Arance. Το τέλειο συνοδευτικό για κρέας, αυτή η σαλάτα συνδυάζει δροσερά πορτοκάλια με αλμυρές ελιές.
11:30
Στους δρόμους της Σικελίας θα βρει κανείς τη συνταγή που έφτιαξαν ακολούθως οι συμμετέχοντες. Σφιτσόνε ή σικελιάνικη «ξαδέλφη» της πίτσας.
12:00
Εμείς το λέμε κριθαράκι, οι Ιταλοί το λένε όρζο. Και στη Νότια Ιταλία το φτιάχνουν με θαλασσινά και φινόκιο. Μια πραγματικά ιδιαίτερη συνταγή που μοσχοβολάει Ιταλία.
12:30
Τα συνοδευτικά, όπως έμαθαν οι συμμετέχοντες, είναι εξίσου σημαντικά με τα κυρίως πιάτα. Φτιάχνοντας λαχανικά εποχής σοτέ, έμαθαν πολύτιμα tips για να κρατούν τα λαχανικά τη ζωντάνια και τη φρεσκάδα τους και μετά το ψήσιμο.
13:30
Για επιδόρπιο και τζελάτο και ψωμάκι μπριός. Στην Ιταλία το τρώνε και για πρόγευμα και όσοι δοκίμασαν αυτή τη σικελιάνικη συνταγή το βρήκαν εξαιρετική ιδέα!

Συνταγές Σεμιναρίου

Σικελία/ Τζελάτο σε ψωμί μπριός

Όρζο με θαλασσινά και φινόκιο

Insalata Di Arance

Φωτογραφίες Σεμιναρίου

X