H ομάδα μας

Chef Κωνσταντίνος Πετεβίνος

Resident Chef

Ο Κωνσταντίνος είναι ο κύριος εκπαιδευτής-σεφ της Lidl Food Academy από την πρώτη ημέρα λειτουργίας της. Έχει πολύχρονη εμπειρία στον χώρο της εκπαίδευσης, διδάσκοντας νέους μάγειρες.

Οι σπουδές του περιλαμβάνουν φοίτηση στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, στο Πανεπιστήμιο Johnson & Wales των ΗΠΑ, μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο UCL του Λονδίνου και Πρόγραμμα Προϋπηρεσιακής Κατάρτισης στο Πανεπιστημίου Κύπρου.
Η εκπαίδευση του εκτός από την μαγειρική, περιλαμβάνει τους τομείς της εκπαίδευσης και των πολυμέσων.

Είναι δραστήριος στον τομέα του, προσφέροντας τις υπηρεσίες του σε σχολές και σε ειδικές ομάδες. Είναι ενεργός πολίτης που προσφέρει τις υπηρεσίες του γενναιόδωρα για το κοινό καλό και για την αγάπη του για την μαγειρική.

Δημήτρης Ιωάννου

Chef

Ο Δημήτρης διδάσκει κυρίως τα παιδικά μαθήματα της Lidl Food Academy. Αποφοίτησε από το Ανώτερο Ξενοδοχειακό Ινστιτούτο Κύπρου (ΑΞΙΚ) και συνέχισε τις σπουδές του με υποτροφία στην Αγγλία στο course Culinary Arts Management. Εργάστηκε στο Mansion House του Λονδίνου δημιουργώντας μαζί με διακεκριμένους chef επίσημα δείπνα για VIP καλεσμένους όπως και τη βασίλισσα της Αγγλίας.

Εργάστηκε στην ομάδα ζαχαροπλαστικής του Four Season Hotel για 9 χρόνια στη θέση του Chef de partie και του δόθηκε η ευκαιρία να συνεργαστεί με τον Ανδρέα Μαυρομάτη στα εστιατόρια του στη Γαλλία.

Έλαβε μέρος σε πολλούς διαγωνισμούς ζαχαροπλαστικής παίρνοντας αρκετά μετάλλια και το τίτλο του Pastry Chef of the Year τη χρονιά 2010. Είναι μέλος της Ολυμπιακής Ομάδα Μαγειρικής της Κύπρου και συμμετείχε στον διαγωνισμό που έγινε στο Λουξεμβούργο παίρνοντας αρκετά μετάλλια και μια καλή θέση.

Ξένια Ιωάννου

Chef

Γιώργος Γεωργίου

Chef

Ο Γιώργος ξεκίνησε τη συνεργασία του με τη Lidl Food Academy πρόσφατα.

Αποφοίτησε από το Ανώτερο Ξενοδοχειακό Ινστιτούτο Κύπρου (ΑΞΙΚ), στην Μαγειρική- Ζαχαροπλαστική και συνέχισε τις σπουδές του στην Αγγλία όπου και απέκτησε το “Bachelor Honors in Culinary Arts και Event Management”. Είναι επίσης κάτοχος διπλώματος “Master of education in Culinary Arts’’ από το “Middlesex University” της Αγγλίας.

Είναι έμπειρος και έχει εργαστεί στη ξενοδοχειακή Βιομηχανία, σε ξενοδοχεία πέντε και τεσσάρων αστέρων σε όλες τις βαθμίδες της κουζίνας έως το βαθμό του “Chef de partie”.

Από το 2009 διδάσκει επισιτιστικές τέχνες και εργάζεται σαν εκπαιδευτής μαγειρικής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Από το 2013 εργάζεται στο INTERCOLLEGE Λευκωσίας ως καθηγητής Μαγειρικής, Ζαχαροπλαστικής και Αρτοποιίας.