Μια ‘γλυκιά’ εμπειρία και ένα ταξίδι γνώσεων στον μαγικό κόσμο της σοκολάτας, είχαν την ευκαιρία να ζήσουν οι νικητές που παρευρέθηκαν στο σπίτι της γεύσης, τη Lidl Food Academy, το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου.
Με άξιο καθοδηγητή τον σεφ της Ακαδημίας Κωνσταντίνο Πετεβίνο και τους βοηθούς του, οι τυχεροί παρευρισκόμενοι έμαθαν για την ιστορία της σοκολάτας, την προέλευση του κακάο, αλλά και τους τρόπους με τους οποίους γίνεται η επεξεργασία των πολύτιμων καρπών του.
Στην συνέχεια, άφησαν το ταλέντο και τη φαντασία τους να μεγαλουργήσει, φτιάχνοντας πεντανόστιμες συνταγές που δελέασαν ακόμη και τους περαστικούς της οδού Στασικράτους.

Το μενού περιλάμβανε:
1. Κέικ μόκας με επικάλυψη σάλτσα καραμέλας
2. Μους λευκής σοκολάτας με marshmallows, φράουλα, φρέσκο δυόσμο και μοσχολέμονο
3. Μπράουνις σοκολάτας με τυρί μασκαρπόνε
Τι υλικά χρησιμοποιήθηκαν;
Κρέμα γάλακτος Milbona, μαύρη σοκολάτα J.D. Gross Ecuador, κουβερτούρα Fin Carré, κακάο Belbake, λευκή σοκολάτα Fin Carré, μίνι marshmallows McEnnedy, τυρί μασκαρπόνε Lovilio και τυρί κρέμα Goldessa.
Υλικά που εύκολα μπορεί να βρει ο καθένας μας, στο ‘διπλανό’ Lidl!

Όσον αφορά στο αποτέλεσμα της ζαχαροπλαστικής εμπειρίας, ήταν απόλυτα εντυπωσιακό, με τη λαχταριστή μυρωδιά της σοκολάτας να διαχέεται παντού και τα χαμόγελα ικανοποίησης στο πρόσωπο των μαθητευόμενων να μη λένε να σβήσουν!

X