6 Απριλίου 2024

9:00
Εγκαινιάσαμε τα μαθήματα Απριλίου, στη Lidl Food Academy, στις 6 Απριλίου, με ένα μάθημα γεμάτο ιδέες και έμπνευση από… τους γείτονες! Μεσανατολικά πιάτα είχαν την τιμητική τους και οι ερασιτέχνες σεφ έπιασαν δουλειά γρήγορα!
10:00
Αρχή με τι άλλο; Φαλάφελ! Το φαλάφελ θέλει τέχνη, υπομονή, φρέσκα υλικά και κυρίως γενναιόδωρες ποσότητες και τα σωστά συνοδευτικά!
10:30
Το ταχίνι ας πούμε είναι α-πα-ραί-τη-το!
11:30
Και μια σαλάτα φατούς είναι ό,τι πρέπει!
12:00
Ο σεφ Κωνσταντίνος Πετεβίνος μας έμαθε και κάτι πολύ διαφορετικό και νόστιμο. Περσικό ρύζι με πατάτα και σαφράν, το λεγόμενο tahdig, που είχε θέση στα βασιλικά μενού της Περσίας από το 1800!
12:30
Ένα τέτοιο ταξίδι στη Μέση Ανατολή δεν μπορεί παρά να κλείσει με κανταΐφι κιουνεφέ, ένα μοναδικό γλυκό που συνδυάζει το τυρί με το σιρόπι σε απόλυτη αρμονία.

Συνταγές Σεμιναρίου

Περσικό ρύζι με πατάτα και σαφράν «Tahdig»

Φαλάφελ σε μπολ

Κανταΐφι κιουνεφέ

Φωτογραφίες Σεμιναρίου

X