4 Μαρτίου 2023

9:00
Άλλο ένα πρωινό Σαββάτου στην Ακαδημία της Lidl και οι καλεσμένοι μας άρχισαν ήδη να έρχονται. Σήμερα ο Σεφ Πετεβίνος θα μας δείξει μία άλλη, νόστιμη όψη των οσπρίων και τη θέση τους στη διατροφή μας, τα πλεονεκτήματα και τη θρεπτική τους αξία.

Κερνάμε καφέ και πρωινό για την απαραίτητη ενέργεια και ο σεφ ξεκινά την παράδοση του μαθήματος!

09:30
Ξεκινάμε φτιάχνοντας φουρνιστά φαλάφελ που είναι τραγανοί ρεβιθοκεφτέδες, τυλιγμένοι σε πίτα με σάλτσες και σαλάτα. Τα φαλάφελ είναι παραδοσιακό αραβικό φαγητό με βάση τη φάβα και παρόλο που η αραβική εκδοχή τους προέρχεται από την Αίγυπτο, η δική μας εκδοχή είναι παρόμοια με την λιβανέζικη όπου αντικατέστησαν τη φάβα με τα ρεβίθια.
10:00
Συνεχίζουμε με μια υπέροχη μακαρονάδα με κόκκινη σάλτσα και κεφτεδάκια από φασόλια και κάσιους. Είναι ένα πολύ νόστιμο πιάτο κατάλληλο τόσο για βίγκαν όσο και χορτοφάγους. Τα αρώματα που γέμισαν την ακαδημία μας δημιουργούν μία απολαυστική αίσθηση που ενθουσίασε τους συμμετέχοντες μας!
11:00
Στη συνέχεια φτιάχνουμε υγιεινές κρέπες από φακές! Η ιδιαίτερη γεύση τους, ενθουσίασε τους συμμετέχοντες που δεν πιστεύαν πως έφτιαξαν κάτι τόσο νόστιμο και υγιεινό με όσπρια!
12:00
Για το γλυκό κλείσιμο της ημέρας, ο σεφ μας έδειξε πώς να φτιάχνουμε Πάβλοβα από ρεβιθόζουμο “aquafava”, που είναι το φυτικό εναλλακτικό για το ασπράδι του αυγού. Αυτή η πρωτότυπη συνταγή είναι ιδανική για όσους αναζητούν μια υγιεινή εναλλακτική για τα επιδόρπια τους και επιθυμούν να δοκιμάσουν κάτι διαφορετικό από τα συνηθισμένα γλυκά.

Συνταγές Σεμιναρίου

Φουρνιστά φαλάφελ στην πίτα

Κρέπες από φακές

Μακαρονάδα με κόκκινη σάλτσα και κεφτεδάκια από φασόλια και κάσιους

Φωτογραφίες Σεμιναρίου

X