Υλικά για 4-6 άτομα
- 3 κ.σ.ελαιόλαδο, ΑΡΧΑΪΚΑ
- 1 μέτριο κρεμμύδι, 1 μέτριο καρότο, 1 μεγάλη πατάτα καθαρισμένη, όλα κομμένα σε χοντρές φέτες
- 200γρ. μανιτάρια άσπρα, ολόκληρα
- 100γρ. μανιτάρια πλευρώτους, ολόκληρα χωρίς σκληρό κοτσάνι
- 2 μεγάλα μανιτάρια πορτομπέλο, καθαρισμένα από μέσα
- 2 σκελίδες σκόρδο, καθαρισμένες και ολόκληρες
- 1 κ.γ. κύμινο αλεσμένο
- 2-3 κλαδάκια φρέσκο θυμάρι
- Μπαχαρικά με τσίλι, Deluxe
- Αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
- Πιπέρι, Kania
- Νερό, όσο χρειάζεται
Γαρνιτούρες
- ½ φλιτζ. κινόα με πλιγούρι, Terranea (ακολουθεί συνταγή)
- Σχοινόπρασο
- Ξινή κρέμα, ΓΑΛΠΟ
- Θυμάρι
Μέθοδος παρασκευής
- Σε ένα μπολ τοποθετήστε όλα τα λαχανικά της συνταγής και ανακατέψτε τα καλά με ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
- Στρώστε το λαδόχαρτο σε ταψί και απλώστε πάνω τα λαχανικά.
- Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο 190°C για 25 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρώμα.
- Προσθέστε τα λαχανικά σε μια μέτρια κατσαρόλα μαζί με το κύμινο και το νερό.
- Καλύψτε τα λαχανικά με νερό και σιγοβράστε για 15 λεπτά ανακατεύονταςανάδιαστήματα.
- Σβήστε τη φωτιά και προσθέστε το θυμάρι. Με ένα μπλέντερ χεριού ανακατέψτε μέχρι να γίνει μια πουρέ. Για να έχετε μια πιο βελουδένια υφή, περνάτε την από σουρωτήρι.
- Αλατοπιπερώστεεάνχρειάζεται και προσθέτετε τα μπαχαρικά τσίλι (αν θέλετε) έτσι ώστε η σούπα να γίνει πιο πικάντικη.
Για το κινόα με πλιγούρι
- Μετρήστε μισό φλιτζάνι κινόα με πλιγούρι. Τοποθετήστε την κινόα μέσα σε ένα σουρωτήρι για να απομακρύνετε την σαπωνίνη που περιέχει ο φλοιός της (αλλιώς η κινόα θα έχει πικρή και δυσάρεστη γεύση). Ξεπλύνετε πολύ καλά με νερό βρύσης τρίβοντας τους σπόρους με το χέρι ώστε να φύγει η πικρή γεύση.
- Σε μια μικρή κατσαρόλα, προσθέστε 1 φλιτζάνι νερό και ½ κ.γ αλάτι. Αφού κοχλάσει προσθέστε την κινόα. Ανακατέψτε και χαμηλώστε τη φωτιά.
- Ψήστε για 10-12 λεπτά ή μέχρι η κινόα απορροφήσει το νερό. Κλείστε τη φωτιά και σκεπάστε με μια καθαρή πετσέτα.
Για το τελείωμα
- Σερβίρετε τη σούπα σε μικρά μπολ με τις γαρνιτούρες: κινόα με πλιγούρι, ξινή κρέμα, σχοινόπρασο και θυμάρι.