Χούμους με ρεβίθια και λαχανικά

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

Μερίδες

*****

Βαθμός Δυσκολίας

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

Μερίδες

Βαθμός Δυσκολίας

ΥΛΙΚΑ

  • 250 γρ. ψημένα ρεβίθια, Terranea
  • 250 γρ. ψημένα λαχανικά *(γλυκοπατάτα, κολοκύθα, καρότο ή παντζάρι, αβοκάντο)
  • 50 ml νερό
  • 40 γρ. ταχίνι, Γλυκάνθη
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο, Αρχαϊκά
  • 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • ¼ κ.γ. κύμινο
  • αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
  • πιπέρι, Kania

Λαχανικά: σέλινο, κουνουπίδι, καρότα, καρδιές μαρουλιού, κουλούμπρα, ρεπανάκια, αγγουράκια

 

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200˚C.
  2. Πλένουμε τα λαχανικά της επιλογής μας με τη φλούδα τους (γλυκοπατάτα, κολοκύθα, καρότο ή παντζάρι).
  3. Βάζουμε τα λαχανικά σε ταψί στρωμένο με λαδόχαρτο.
  4. Τα αφήνουμε να ψηθούν μέχρι να μαλακώσουν καλά, περίπου 40΄, ανάλογα με το μέγεθός τους.
  5. Αφού ψηθούν, βγάζουμε τα λαχανικά από τον φούρνο και τα αφήνουμε για λίγο να κρυώσουν.
  6. Αν θα χρησιμοποιήσουμε πατάτες, τις κόβουμε στη μέση καιχρησιμοποιώντας ένα κουτάλι αφαιρούμε τη ψημένη πατάτα από τη φλούδα.
  7. Για τα υπόλοιπα λαχανικά, τα τοποθετούμε απευθείας σε έναν επεξεργαστή τροφίμων μαζί με τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής.
  8. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να έχουμε έναν πουρέ.
  9. Σερβίρουμε σαν άλειμμα για σάντουιτς ή σαν ντιπ με συνοδευτικά λαχανικά.
  • Φυλάμε το χούμους στο ψυγείο μέχρι και μια εβδομάδα.
X