Αρωματική σούπα ράμεν από φρέσκο ζωμό λαχανικών

40'

Χρόνος Παρασκευής

10'

Χρόνος Ψησίματος

2

Μερίδες

*****

Βαθμός Δυσκολίας

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

Μερίδες

Βαθμός Δυσκολίας

ΥΛΙΚΑ

Για το φρέσκο ζωμό λαχανικών

  • 1 λίτρο κρύο νερό
  • Κοτσάνια από 5 λευκά μανιτάρια ή πορτομπέλο
  • 1 μικρό κρεμμύδι, σε φέτες
  • 1 μικρή σκελίδα σκόρδο, χοντροκομμένη
  • 1 φέτα φρέσκο τζίντζερ
  • Κοτσάνια φρέσκου κόλιαντρου
  • 1 φύλλο δάφνης
  • Κόκκους μαύρου πιπεριού

 

Για τη σούπα

  • 250γρ. συσκευασία νουντλς, Vitasia
  • 1 μικρό καρότο τριμμένο σε χοντρό τρίφτη
  • 200γρ. μανιτάρια πορτομπέλο ή king oysters, καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1 κ.σ miso (πάστα φασολιών που έχουν υποστεί ζύμωση)
  • Πιπέρι, Κania

 

Γαρνιτούρες

  • Φύλλα κόλιαντρο
  • Φύλλασπανάκι, Η κουζίνα μου
  • Κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
  • Καλαμπόκι, Freshona
  • 1 αυγό βραστό (προτιμότερο μελάτο)
  • Τσίλι (προαιρετικά)

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Για το φρέσκο ζωμό

  1. Προσθέστε όλα τα υλικά για τον ζωμό σε μια μέτρια κατσαρόλα.
  2. Αφού κοχλάσει το νερό, σιγοβράστε για 25 λεπτά κι ανά διαστήματα ξαφρίστε τον αφρό που θα δημιουργηθεί.
  3. Ενώ βράζει ο ζωμός, μπορείτε να ετοιμάσετε τα υπόλοιπα υλικά για τη συνταγή (υλικά σούπας και γαρνιτούρες).
  4. Αφού ετοιμαστεί ο ζωμός, στραγγίστε τα υλικά και κρατήστε μόνο το αρωματικό ζουμί.
  5. Τοποθετήστε το ζουμί πίσω στη μέτρια κατσαρόλα.

 

Για τη σούπα

  1. Βράστε τα noodles σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό για 2-3 λεπτά μέχρι να γίνουν al dente, ή βράστε τα noodles αβγών σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία.
  2. Στραγγίστε και στη συνέχεια τοποθετήστε τα σε κρύο νερό με πάγο. Αφήστε τα στο παγωμένο νερό μέχρι να ετοιμάσετε τα υπόλοιπα υλικά.
  1. Κοχλάστε ξανά το αρωματικό ζουμί που ετοιμάσατε στη μέτρια κατσαρόλα. Προσθέστε το καρότο και τα μανιτάρια και σιγοβράστε μέχρι να ψηθούν τα λαχανικά (περίπου 3 λεπτά).
  2. Προσθέστε την πάστα miso, το πιπέρι και σβήστε τη φωτιά.

 

Για τις γαρνιτούρες

  1. Ετοιμάστε όλες τις γαρνιτούρες και βάλτε τις σε ξεχωριστά μπολάκια.
  2. Τοποθετήστε το αυγό σε ένα κατσαρολάκι με νερό και αλάτι. Αφού κοχλάσει το νερό, χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε το αυγά για 5’.
  3. Τοποθετήστε το κάτω από κρύο νερό για να σταματήσει το ψήσιμο.
  4. Αφαιρέστε το κέλυφος και κόψτε το αυγό στα δύο λίγο πριν σερβίρετε.

 

Για το σερβίρισμα:

  1. Στραγγίξτε τα νουντλς από το παγωμένο νερό. Τοποθετήστε τα σε μπολ σερβιρίσματος.
  2. Αποσύρετε τη ζεστή σούπα από τη φωτιά και περιχύστε τα νουντλς με το ζεστό ζουμί.
  3. Γαρνίρετε τη σούπα με τις γαρνιτούρες γύρω–γύρω από την επιφάνεια.

 

X