Φιλέτο φασιανού σε σάλτσα αχλαδιού και κόκκινο κρασί

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

3

Μερίδες

*****

Βαθμός Δυσκολίας

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

Μερίδες

Βαθμός Δυσκολίας

ΥΛΙΚΑ

Για τον φασιανό

  • 1 συσκευασία (3 στήθη) φιλέτα φασιανού, Culinea
  • Ανάμεικτα μπαχαρικά για κυνήγι ή πουλερικά, Deluxe

 

Υλικά για τη σάλτσα

  • ½ κ.σ. φυτικό λάδι, Vita d’or
  • 3 κ.σ. μπράντυ, Majestat
  • 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • ½ κ.γ. αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
  • 150γρ. ξηρό κόκκινο κρασί
  • 1 κ.σ. μηλόξιδο, Deluxe
  • 1 μεγάλο αχλάδι καθαρισμένο και κομμένο σε μέτριους κύβους
  • 1 κ.σ. βούτυρο ανάλατο (για το τελείωμα), Milbona
  • Ανάμεικτα μπαχαρικά για κυνήγι ή πουλερικά, Deluxe
  • Φρέσκο ​μαϊντανό ψιλοκομμένο ανακατεμένο με θυμάρι ή δεντρολίβανο, για το γαρνίρισμα

 

Για το σερβίρισμα

  • Κρέμα βαλσάμικο, Deluxe

 

Σάλτσα μήλο και μούρα του δάσους

  • 2 μήλα καθαρισμένα, χωρίς κουκούτσια
  • Χυμό από 1 μικρό πορτοκάλι ή μανταρίνι
  • 1 κ.γ. ξύσμα πορτοκάλι ή μανταρίνι
  • 2 κ.σ. νερό
  • 1 τεμάχιο αστεροειδή γλυκάνισο
  • 50γρ. μούρα του δασους
  • 25γρ. βούτυρο, Milbona
  • 1 κ.σ. μαύρη ζάχαρη, Belbake
  • Ανάμεικτα μπαχαρικά για κυνήγι ή πουλερικά, Deluxe

 

 

Συνοδευτικό κόκκινο λάχανο

  • 50γρ. βούτυρο, MILBONA
  • 1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • ½ κ.γ. αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
  • 400γρ. κόκκινο λάχανο, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 100ml νερό (ή όσο χρειαστεί)
  • 50ml γλυκό κόκκινο κρασί όπως κουμανταρία ή μαυροδάφνη
  • 2 κ.σ. ξίδι μηλίτη, Deluxe
  • 1 τεμάχιο αστεροειδή γλυκάνισο, Belbake
  • ανάμεικτα μπαχαρικά, Deluxe
  • 1 γεμάτη κ.σ. μαρμελάδα φράουλας, Maribel

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Για την προετοιμασία του κρέατος:

  1. Αποψύξτε πλήρως το προϊόν και αφαιρέστε τη συσκευασία.
  2. Τοποθετήστε τα φιλέτα φασιανού σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας και τραβήξτε τα περιττά υγρά.
  3. Αφαιρέστε το χαρτί κουζίνας και καρυκέψτε τα καλά.
  4. Ετοιμάστε τα υπόλοιπα υλικά.

 

Προετοιμασία για τη σάλτσα / τελείωμα:

  1. Ζεστάνετε μισή κουταλιά φυτικό λάδι σε βαθύ τηγάνι.
  2. Προσθέστε στο τηγάνι το κρεμμύδι, το αλάτι και σοτάρετε μέχρι να μαραθεί.
  3. Προσθέστε μέσα και τα φιλέτα φασιανού. Ροδίστε τα φιλέτα φασιανού από κάθε πλευρά.
  4. Όταν ροδίσουν προσθέστε το μπράντι και ανάψτε προσεκτικά με ένα αναπτήρα.
  5. Ακολούθως, προσθέστε το κρασί, το ξύδι και το αχλάδι. Αφήστε να ελαττωθεί η σάλτσα μέχρι τα ¾ της.
  6. Για να γλασάρει η σάλτσα, προσθέστε μια κουταλιά ανάλατο βούτυρο και δυναμώστε τη φωτιά μέχρι να γλασάρει η σάλτσα (να γίνει σαν σιρόπι). Παράλληλα καρυκέψτε τη σάλτσα και προσθέστε αλάτι και πιπέρι εάν χρειάζεται.
  7. Βγάλτε το τηγάνι εκτός φωτιάς και αφήστε το να ξεκουραστεί για 5 λεπτά.
  8. Όταν ξεκουραστεί το κρέας του φασιανού σερβίρετε με τη σάλτσα, γαρνίρετε με το γλάσο βαλσάμικο και πασπαλίστε με ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό ανακατεμένο με θυμάρι ή δεντρολίβανο.

 

Σάλτσα μήλο και μούρα του δάσους

Μέθοδος παρασκευής

  1. Προσθέστε τα μήλα με τον χυμό πορτοκάλι, το ξύσμα και το νερό σε μια μικρή κατσαρόλα.
  2. Μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας μέχρι να βράσουν όλα τα υλικά.
  3. Τοποθετήστε ένα στρογγυλό λαδόχαρτο από πάνω και ψήστε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα μήλα.
  4. Αφού μαλακώσουν, λιώστε με ένα πιρούνι και προσθέστε μέσα τα μούρα, τη ζάχαρη και το βούτυρο.
  5. Καρυκέψτε και σερβίρετε ζεστή.

 

Για το συνοδευτικό λάχανο

  1. Σε μια κατσαρόλα προσθέστε μέσα όλα τα υλικά εκτός από τη μαρμελάδα και ανακατέψτε καλά. Σκεπάστε με ένα καπάκι.
  2. Χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε το λάχανο να μαλακώσει. Ανά διαστήματα ανακατέψτε και ελέγξτε εάν υπάρχει αρκετό υγρό.
  3. Αφού μαλακώσει το λάχανο αφαιρέστε το καπάκι και προσθέστε τη μαρμελάδα. Αφήστε να εξατμιστούν τα υγρά.

 

 

X