ΥΛΙΚΑ

 
Ζύμη τάρτας (Pâte à Foncer)
150γρ αλεύρι φαρίνα (Χρυσός Μήλος)
30γρ ζάχαρη
1γρ αλάτι (Deluxe)
60γρ βούτυρο ανάλατο (μαλακωμένο) (Milbora)
40γρ νερό
10γρ αυγό
1γρ ξύσμα λεμονιού
Αλεύρι (για άνοιγμα ζύμης) (Χρυσός Μήλος)
Μήλα σε φέτες
350γρ μήλα καθαρισμένα
50γρ ζάχαρη
1γρ χυμό λεμονιού
3γρ corn flour
20γρ βούτυρο ανάλατο (Milbora)
Κανέλα (Kania)
Πριν το ψήσιμο
Αυγό (για άλειμμα)
Καστανή Ζάχαρη (Belbake)
Αμύγδαλα χοντροαλεσμένα (Alesto)
Κανέλα (Kania)
Για το σερβίρισμα
Παγωτό βανίλια (Gelatelli)
Φύλλα δυόσμου

 

ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ

Ζύμη τάρτας (Pâte à Foncer)
  • Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ με τον γάντζο μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη.
  • Τοποθετούμε τη ζύμη στο ψυγείο για 30 λεπτά προτού χρησιμοποιηθεί.

 

Μήλα σε φέτες
  • Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες.
  • Έπειτα ενώνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί σε ένα μπολ με τα μήλα.

 

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ

  • Αρχικά ανοίγουμε τη ζύμη σε λεπτό φύλλο και σε κύκλο λίγο μεγαλύτερο από το ταψί.
  • Έπειτα τοποθετούμε τη ζύμη στο ταψί με το αντικολλητικό χαρτί και ακολούθως τα κομμένα μήλα πάνω στη ζύμη.
  • Στη συνέχεια διπλώνουμε τη ζύμη προς τα μέσα πάνω στα μήλα.
  • Αλείφουμε με αυγό τη ζύμη και πασπαλίζουμε από πάνω όλη την τάρτα με την καστανή ζάχαρη.
  • Έπειτα τοποθετούμε λίγα χοντροαλεσμένα αμύγδαλα πάνω στα μήλα και λίγη κανέλα.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170˚C για 40 λεπτά.
  • Σερβίρουμε με παγωτό βανίλια και λίγα φύλλα δυόσμου.