Hit enter to search or ESC to close
Lidl Food AcademyLidl Food Academy
Menu
  • No menu assigned
  • Menu
Lidl Food Academy

Ινδικό κάρυ Βομβάης με συνοδευτικό αρωματικό ρύζι

Υλικά για 4-6 άτομα

  • 2κ.σ.βούτυρο
  • 2 μέτρια κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη ή
  • 1 κ.γ αρτύματα καυτερής πιπεριάς, Deluxe
  • 1 κ.σ. τζίντζερ, τριμμένο
  • 1 ½ κ.γ. κάρυ σε σκόνη, Kania
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • 1 κ.σ. αλεσμένους σπόρους κόλιανδρο
  • ½ κ.γ. πιπεριά τσίλι σε σκόνη, Kania
  • 1 κιλό κοτόπουλο στήθος κομμένο σε μικρές μπουκιές, Του Χασάπη
  • 1 κ.γ. αλάτι, ΚΥΠΑΡΙ
  • 400γρ ντομάτες κονσέρβα, ψιλοκομμένες, Freshona
  • 425ml γάλα καρύδας, Vitasia
  • Καβουρδισμένα κάσιους, για γαρνίρισμα
  • Φύλλα κόλιανδρου, για γαρνίρισμα

 

Μέθοδος παρασκευής

  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζετε το βούτυρο και το ζεσταίνετε μέχρι να λιώσει. Προσθέτετε τα κρεμμύδια και ανακατεύετε μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Προσθέστε το σκόρδο, φρέσκο τσίλι, τζίντζερ, κάρυ, κύμινο, κόλιανδρο ξηρό και την σκόνη τσίλι. Ανακατεύετε μέχρι να βγάλουν τα αρώματά τους.
  3. Προσθέστε στη συνέχεια το κοτόπουλο και σοτάρετε μέχρι να πάρει χρώμα.
  4. Προσθέστε αλάτι, τις ντομάτες και το γάλα καρύδας. Ανακατεύετε καλά και χαμηλώνετε τη φωτιά, αφήνοντας το κοτόπουλο να ψηθεί για άλλα δεκαπέντε λεπτά.
  5. Η σάλτσα θα πρέπει να δέσει ελαφρά, οπότε εάν χρειαστεί, ανακατέψτεανάδιαστήματα για να μην κολλήσει.
  6. Σερβίρεται πάνω από ρύζι, με γαρνιτούρα ψιλοκομμένα κάσιους και  φρέσκα φύλλα κόλιανδρο.

 

Συνοδευτικό αρωματικό ρύζι με καρότο, σταφίδες και ξηρούς καρπούς

(Υλικά για 4-6 άτομα)

  • 2 κ.σ. βούτυρο, Milbona
  • 2 φλιτζ. ρύζι μπασμάτι ή jasmine, Golden Sun
  • 4,5 φλιτζ. ζεστό ζωμό κοτόπουλο, Cusina, ή ζεστό νερό
  • 1 μικρό καρότο, τριμμένο σε χοντρό τρίφτη
  • 4 κ.σ. σταφίδες, Alesto
  • 4 κ.σ. αμύγδαλα ή κάσιους, χοντροκομμένα, Alesto
  • 4 γαρίφαλα ολόκληρα
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι, Kania
  • Αλάτι (προαιρετικά), ΚΥΠΑΡΙ

 

Μέθοδος παρασκευής

  1. Ξεπλύνετε καλά το ρύζι με κρύο νερό.
  2. Τοποθετήστε το ρύζι σε ένα σουρωτήρι επάνω σε μια λεκάνη και αφήστε το να στραγγίσει.
  3. Σε μια κατσαρόλα προσθέστε το βούτυρο και αφήστε το να λιώσει. Προσθέστε το ρύζι και σοτάρετε μέχρι να καβουρδιστεί ελαφρά.
  4. Προσθέστε 2 φλιτζάνια ζεστό νερό ή ζωμό, και ανακατέψτε.
  5. Προσθέστε το καρότο, τις σταφίδες, τους ξηρούς καρπούς, τα γαρίφαλα, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αλάτι.
  6. Βάλτε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και μόλις αρχίσει ο βρασμός, χαμηλώστε τη φωτιά, σκεπάστε με καπάκι και αφήστε για 7-8 λεπτά (ή μέχρι να απορροφηθεί ο ζωμός).
  7. Ακολούθως βγάλτε την κατσαρόλα από τη φωτιά και καλύψτε με μια καθαρή πετσέτα για 5-7 λεπτά.
  8. Πριν σερβίρετε αφαιρέστε τα ολόκληρα γαρίφαλα.

Ingredients for 4-6 people

 

  • 2 tsp butter
  • 2 medium onions, finely chopped
  • 2 cloves of garlic, finely chopped
  •  1 chilli pepper finely chopped or 1 tsp chilli pepper flavourings, Deluxe
  • 1 tbsp ginger, grated
  •  1 ½ tsp curry powder, Kania
  • 1 tsp cumin
  • 1 tbsp ground coriander seeds
  • ½ tsp chilli powder, Kania
  •  1 kilo chicken breast chopped into small bite-size pieces, from the butcher
  • 1 tsp salt, KYPARI
  • 400 gr tinned tomatoes, finely chopped,Freshona
  • 425 ml coconut milk, Vitasia
  • Ground cashews, to garnish
  • Coriander leaves, to garnish

Preparation
1. Put the butter in a large saucepan and heat until it melts. Add the onions and stir until they are softened.
2. Add the garlic, fresh chilli, ginger, curry, cumin, dry coriander and chilli powder. Stir until their aromas have been released.
3. Add the chicken and sauté until brown.
4. Add the salt, tomatoes and coconut milk. Stir well and lower the heat, leaving the chicken to cook for a further fifteen minutes.

5.The sauce must be a little thick and so you should stir it from time to time so it does not stick.
6. Serve on rice, garnished with finely-chopped cashew nuts and fresh coriander leaves.

 

Aromatic rice with carrots, raisins and nuts

(Ingredients for 4-6 people)
• 2 tbsp butter, Milbona
• 2 cups rice, basmati or jasmine, Golden Sun
• 4.5 cups hot chicken stock, Cusina, or hot water
• 1 small carrot, grated (large holes)
• 4 tbsp raisins, Alesto
• 4 tbsp almonds or cashews, roughly chopped, Alesto
• 4 whole cloves
• Freshly-ground pepper, Kania
• Salt (optional), KYPARI

 

Preparation
1. Rinse the rice thoroughly in cold water.

2. Put the rice in a strainer above a bowl and leave to strain.

3. Heat the butter in a large saucepan until it melts. Add the rice and sauté until lightly toasted.

4. Add 2 cups of hot water or stock and stir.

5. Add the carrots, raisins, nuts, cloves, salt and freshly-ground pepper.

6. Put the saucepan onto a high flame and, as soon as it starts to boil, reduce the flame, cover the pan with the lid and leave for 7-8 minutes (or until all the stock has evaporated)

7. Remove the pan from the flame and cover with a clean towel for 5-7 minutes.

8. Before serving remove the whole cloves.

  • Previous Project
  • Next Project
Share Tweet
  • Πρόγραμμα Σεμιναρίων
  • Παλαιότερα Σεμινάρια
  • Συνταγές
  • Εκδηλώσεις
  • Η Ακαδημία
  • Μαθήματα & Συμμετοχή
  • Οι Εκπαιδευτές
  • Q&A
  • Επικοινωνία

Βρείτε μας

© 2023 Lidl Food Academy. Νομική Συμμόρφωση | Compliance

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Η ΑΚΑΔΗΜΙΑ
    • LIDL FOOD ACADEMY
    • ΜΑΘΗΜΑΤΑ & ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ
    • Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ
    • Q&A
  • ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ
    • Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ
    • ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑΣ
    • ΝΟΜΙΚΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
    • ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ
  • ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
    • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ
    • ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
  • LITTLE CHEFS
  • ECO HACKS
  • LIDL WELLNESS CAMP 2022
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • BLOG
  • ΝΕΑ & ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
X