Hit enter to search or ESC to close
Lidl Food AcademyLidl Food Academy
Menu
  • No menu assigned
  • Menu
Lidl Food Academy

Καρπασίτικα Κουλούρια

Υλικά

  • 750γρ. αλεύρι τύπου 405, Βelbake
  • 750γρ. αλεύρι τύπου 550, Belbake
  • 7γρ. αλάτι, Κυπάρι
  • 15γρ. baking powder
  • 1½ κουταλάκι τσαγιού κανέλα αλεσμένη, Kania
  • ½ κουταλάκι τσαγιού γαρύφαλλα αλεσμένα
  • ½ κουταλάκι τσαγιού μέχλεπι αλεσμένο
  • ½ κουταλάκι τσαγιού μαστίχα κοπανισμένη
  • 2 κουταλάκια τσαγιού γλυκάνισο αλεσμένο
  • 75γρ. βούτυρο,Vita D’or
  • 11γρ. ξηρή μαγιά διαλυμένη
  • 500γρ. γάλα , Γαλπο
  • 350γρ. αναρή φρέσκια κι ανάλατη, Γαλπο
  • 150γρ. ζάχαρη, Belbake
  • 100γρ. σησάμι

 

Παρασκευή

Λιώνουμε το βούτυρο. Βάζουμε σε λεκάνη το αλεύρι με το αλάτι, baking powder και μυρωδιές. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο κι ανακατεύμε καλά.

 

Ζεσταίνουμε το γάλα με τη ζάχαρη και λιώνουμε μέσα την αναρή. Διαλύουμε τη μαγιά σε 100γρ. χλιαρό νερό κι όταν αφρίσει την προσθέτουμε στο μείγμα γάλακτος/αναρής. Ρίχνουμε στο μείγμα αλεύρου και ζυμώνουμε πολύ καλα για 15′ (με μίξερ).

 

Φτιάχνουμε κουλούρια σαν χοντρά κορδόνια και τα τυλίγουμε στο σησάμι. Τους δίνουμε αν θέλουμε διάφορα σχήματα και τα βάζουμε σε ταψί που έχουμε καλύψει με λαδόκολλα.  Σκεπάζουμε με πετσέτα κι φήνουμε να φουσκώσουν για 1 ώρα. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 45′ περίπου.

 

  • Previous Project
  • Next Project
Share Tweet
  • Πρόγραμμα Σεμιναρίων
  • Παλαιότερα Σεμινάρια
  • Συνταγές
  • Εκδηλώσεις
  • Η Ακαδημία
  • Μαθήματα & Συμμετοχή
  • Οι Εκπαιδευτές
  • Q&A
  • Επικοινωνία

Βρείτε μας

© 2023 Lidl Food Academy. Νομική Συμμόρφωση | Compliance

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Η ΑΚΑΔΗΜΙΑ
    • LIDL FOOD ACADEMY
    • ΜΑΘΗΜΑΤΑ & ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ
    • Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ
    • Q&A
  • ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ
    • Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ
    • ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑΣ
    • ΝΟΜΙΚΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
    • ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ
  • ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
    • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ
    • ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
  • LITTLE CHEFS
  • ECO HACKS
  • LIDL WELLNESS CAMP 2022
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • BLOG
  • ΝΕΑ & ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
X