Hit enter to search or ESC to close
Lidl Food AcademyLidl Food Academy
Menu
  • No menu assigned
  • Menu
Lidl Food Academy

Courgette balls with Lenten sour cream

Ingredients for 8 people

  • 8 large courgettes, grated
  • 4 tspHimalayan salt, Deluxe
  • 4 garlic cloves, finely grated
  • 2 large carrots, grated
  • 2 onions, grated
  • 3 tbspfresh mint, finely chopped
  • 1 tbspfresh coriander, finely chopped
  • Pepper, Kania
  • Oil for frying, Vita D’or

To accompany:

 

  • Lenten sour cream (see recipe below)
  • Pitta bread (Cypriot)
  • Salad

    Preparation

  1. Put the grated courgettes in a bowl along with the salt. Leave to stand for half an hour and then squeeze the courgettes with your hands to remove any excess liquid.
  2. Grate the onion in another bowl and squeeze with your hands to remove any excess liquid.
  3. Put the courgettes and onions in a large bowl and add the remaining ingredients.
  4. Combine thoroughly and shape into balls.
  5. Heat the oil in a frying pan and fry the courgette balls for 5 minutes or until golden.
  6. Serve with warm pitta bread and Lenten sour cream and salad.

    Lenten sour cream
    2 cups raw cashews, Alesto
    • 1 tbsp vinegar, Pason
    • 2 tbspfresh orange juice
    • ¾ tsp Himalayan salt, Deluxe
    • ¼ tsp black pepper, Kania
    • 1 cup water or as much as is required to make a smooth cream

    For the Lenten sour cream
    1. Cover the cashews with cold water and leave for 8 to 24 hours.
    2. Drain the cashews and put in a blender along with the remaining ingredients. Blend until you have a creamy, runny puree.

 

 

 

Υλικά για 8 άτομα:

  • 8 μεγάλα κολοκυθάκια, τριμμένα σε χοντρό τρίφτη
  • 4κ.γ. αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
  • 4 σκελίδες σκόρδο τριμμένες σε λεπτό τρίφτη
  • 2 μεγάλα καρότα, τριμμένα σε χοντρό τρίφτη
  • 2 κρεμμύδια, τριμμένα σε χοντρό τρίφτη
  • 3κ.σ. φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • 1κ.σ. φρέσκο κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
  • Πιπέρι, Kania
  • Λάδι για τηγάνισμα, Vita D’or

 

Συνοδευτικά

  • Νηστίσιμηξινόκρεμα (ακολουθεί συνταγή)
  • Πίτες
  • Σαλάτα

 

Μέθοδος παρασκευής

  1. Σε ένα μπολ τοποθετούμε τατριμμένα κολοκυθάκια μαζί με το αλάτι. Τα αφήνουμε μισή ώρα και στη συνέχεια τα πιέζουμε με τα χέρια μέχρι να φύγει το νερό τους.
  2. Σε ένα άλλο μπολ τρίβουμε τα κρεμμύδια και τα σφίγγουμε με τα χέρια μέχρι να φύγει το νερό τους.
  3. Τοποθετούμε τα κολοκυθάκια και τα κρεμμύδια σε ένα μεγαλύτερο μπολ και προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής.
  4. Ζυμώνουμε καλά το μίγμα και πλάθουμε μικρούς κεφτέδες.
  5. Σε ένα επίπεδο τηγάνι ετοιμάζουμε το λάδι. Τηγανίζουμε τους κεφτέδες για 5 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.

 

Σερβίρονται σε ζεστή πίτα με νηστίσιμη ξινόκρεμα και σαλάτα.

 

Νηστίσιμη ξινόκρεμα

  • 2 φλιτζάνια ωμά κάσιους,Alesto
  • 1κ.σ. ξίδι, Pason
  • 2 κ.σ. χυμό φρέσκου λεμονιού
  • ¾ κ.γ. αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
  • ¼  κ.γ. μαύρο πιπέρι, Kania
  • 1φλιτζάνι νερό, ή όσο χρειάζεται μέχρι να έχετε μια λεία κρέμα

 

Για την νηστίσιμη ξινόκρεμα
1. Καλύπτουμε τα κάσιους με κρύο νερό και τα αφήνουμε 8 μέχρι 24 ώρες.
2. Στραγγίζουμε τα κάσιους και τα τοποθετούμε σε επεξεργαστή τροφίμων μαζί με όλα τα υλικά της συνταγής. Τα αλέθουμε καλά μέχρι να πετύχουμε ένα ρευστό, κρεμώδες μίγμα.

 

 

  • Previous Project
  • Next Project
Share Tweet
  • Πρόγραμμα Σεμιναρίων
  • Παλαιότερα Σεμινάρια
  • Συνταγές
  • Εκδηλώσεις
  • Η Ακαδημία
  • Μαθήματα & Συμμετοχή
  • Οι Εκπαιδευτές
  • Q&A
  • Επικοινωνία

Βρείτε μας

© 2022 Lidl Food Academy. Νομική Συμμόρφωση | Compliance

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Η ΑΚΑΔΗΜΙΑ
    • LIDL FOOD ACADEMY
    • ΜΑΘΗΜΑΤΑ & ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ
    • Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ
    • Q&A
  • ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ
    • Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ
    • ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑΣ
    • ΝΟΜΙΚΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ
    • ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ
  • ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
    • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ
    • ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • BLOG
  • ΝΕΑ & ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
X