Hit enter to search or ESC to close
Lidl Food AcademyLidl Food Academy
Menu
  • No menu assigned
  • Menu
Lidl Food Academy

Κοτοπιτάκια φούρνου με γέμιση τυρί και φιστίκι Αιγίνης

Υλικά για 30 κομμάτια

 

Για τη γέμιση

  • 150γρ κοτόπουλο κιμά, Του Χασάπη
  • 25γρ τυρί μοτσαρέλα, τριμμένη, Lovilio
  • 25γρ φιστίκι Αιγίνης, ψιλοκομμένο, Alesto
  • 1κ.γ ανάμεικτα μπαχαρικά για κοτόπουλο, Deluxe
  • 200ml γάλα, Milbona
  • 2κ.σ αλεύρι για όλες τις χρήσεις,Rivercote       σάλτσα μπεσαμέλ
  • 1 κ.σ  βούτυρο ανάλατο, Milbona
  • Αλάτι, ΚΥΠΑΡΙ
  • Πιπέρι, Kania

 

Για το φύλλο

  • 1 1/3φλιτζ. (200γρ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο (ή όσο χρειαστεί)
  • ½ κ.γ. μαστίχα
  • 1 πρέζα αλάτι, ΚΥΠΑΡΙ
  • 1 αυγό χτυπημένο
  • 40γρ.βούτυρο ανάλατο λιωμένο, Milbona
  • 100ml γιαούρτι, ΓΑΛΠΟ

 

Για την επάλειψη/ τελείωμα

  • 1 αβγό χτυπημένο
  • Τυρί μοτσαρέλα, τριμμένη Lovilio

 

Μέθοδος παρασκευής

Για τη γέμιση

  1. Ετοιμάστε τη γέμιση: Τοποθετήστε τον κιμά σε ένα μπολ μαζί με το τυρί, ταφιστίκια Αιγίνης και τα ανάμεικτα μπαχαρικά.
  2. Ετοιμάστε την σάλτσα μπεσαμέλ: Σε ένα κατσαρολάκι τοποθετήστε το γάλα και το αλεύρι. Ανακατέψτε μέχρι να έχετε μιαπαχύρρευστη σάλτσα. Αφαιρέστε από τη φωτιά και προσθέστε το βούτυρο. Ανακατέψτε μέχρι να λιώσει.
  3. Ενώστε το μείγμα του κοτόπουλου με την κρέμα, ανακατέψτε καλά και αλατοπιπερώστε.

 

Για το φύλλο

Σε ένα μπολ κοσκινίστε το αλεύρι και προσθέστε το αλάτι και τη μαστίχα. Κάντε μια λακκούβα, προσθέστε το χτυπημένο αυγό, το λιωμένο βούτυρο και το γιαούρτι. Ζυμώστε καλά και προσθέστε τόσο αλεύρι ώστε η ζύμη να γίνει ένα μαλακό ζυμάρι που πλάθεται και ξεκολλάει από τα χέρια.

  1. Τυλίξτε τη ζύμη σε μεμβράνη. Αφήστε την για 30΄ στο ψυγείο να ξεκουραστεί. Χωρίστε τη ζύμη σε 4 κομμάτια και πασπαλίστε τα με αλεύρι.
  2. Με ένα πλάστη, ανοίξτε το κάθε κομμάτι σε πολύ λεπτό φύλλο και με ένακουπάτ ή με ποτήρι κόψτε τη ζύμη σε στρογγυλά κομμάτια 10 εκατοστών.
  3. Σε κάθε φύλλο τοποθετήστε 1κ.σ.(15γρ) γέμιση και απλώστε την ελαφρά με το κουτάλι.
  4. Στη συνέχεια, με τη βοήθεια μιας οδοντογλυφίδας (στο εσωτερικό της ζύμης) και των δακτύλων μας (εξωτερικά), ανασηκώστε τα πλαϊνά της ζύμης κολλώντας έτσι τη ζύμη επάνω στη γέμιση. Παράλληλα, με γρήγορες κινήσεις τσιμπήστε το εξωτερικό της ζύμης με τα δάχτυλά σας σχηματίζοντας μυτούλες γύρω – γύρω τη μια δίπλα από την άλλη.

Τοποθετήστε τα κοτοπιτάκια σε λαδωμένη λαμαρίνα. Αλείψτε τα με χτυπημένο αυγό, πασπαλίστε με τριμμένη μοτσαρέλα και ψήστε στους 175°C, για 20-25΄ ή μέχρι να ροδίσουν.

  • Previous Project
  • Next Project
Share Tweet
  • Πρόγραμμα Σεμιναρίων
  • Παλαιότερα Σεμινάρια
  • Συνταγές
  • Εκδηλώσεις
  • Η Ακαδημία
  • Μαθήματα & Συμμετοχή
  • Οι Εκπαιδευτές
  • Q&A
  • Επικοινωνία

Βρείτε μας

© 2023 Lidl Food Academy. Νομική Συμμόρφωση | Compliance

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Η ΑΚΑΔΗΜΙΑ
    • LIDL FOOD ACADEMY
    • ΜΑΘΗΜΑΤΑ & ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ
    • Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ
    • Q&A
  • ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ
    • Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ
    • ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑΣ
    • ΝΟΜΙΚΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
    • ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ
  • ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
    • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ
    • ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
  • LITTLE CHEFS
  • ECO HACKS
  • LIDL WELLNESS CAMP 2022
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • BLOG
  • ΝΕΑ & ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
X