Hit enter to search or ESC to close
Lidl Food AcademyLidl Food Academy
Menu
  • No menu assigned
  • Menu
Lidl Food Academy

Περιάνι

Γιορτινό φαγητό με κρέας που συνηθίζεται στην Ιερά Μονή Κύκκου και γνώρισα από μια μαγείρισσα του μοναστηριού, την κυρία Άννα, Πρεσβυτέρα στο Μηλικούρι. Το «Περιάνι» ήρθε στο φως στο πλαίσιο της έρευνάς μου για το Εικονικό Μουσείο Κυπριακών Τροφίμων και Διατροφής  http://foodmuseum.cs.ucy.ac.cy)

 

Υλικά

  • 2 κιλά αρνί ή ρίφι σε κομμάτια, Του Χασάπη
  • ½ φλ. τσαγιού ελαιόλαδο, ΕΥ
  • 1 φλ. τσαγιού λευκό κρασί, Cimarosa
  • χυμό και φλούδα από 1 πορτοκάλι
  • χυμό από ½ λεμόνι
  • πιπέρι ακοπάνιστο, Kania
  • δάφνη
  • αλάτι, Κυπάρι

 

Παρασκευή

Κοκκινίζουμε το κρέας με το ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και νερό σχεδόν να το σκεπάζει.

Ψήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να καταστηθεί το φαγητό και να μείνει με μια ελαφριά σάλτσα.

 

  • Previous Project
  • Next Project
Share Tweet
  • Πρόγραμμα Σεμιναρίων
  • Παλαιότερα Σεμινάρια
  • Συνταγές
  • Εκδηλώσεις
  • Η Ακαδημία
  • Μαθήματα & Συμμετοχή
  • Οι Εκπαιδευτές
  • Q&A
  • Επικοινωνία

Βρείτε μας

© 2023 Lidl Food Academy. Νομική Συμμόρφωση | Compliance

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Η ΑΚΑΔΗΜΙΑ
    • LIDL FOOD ACADEMY
    • ΜΑΘΗΜΑΤΑ & ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ
    • Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ
    • Q&A
  • ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ
    • Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ
    • ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑΣ
    • ΝΟΜΙΚΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
    • ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ
  • ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
    • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ
    • ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
  • LITTLE CHEFS
  • ECO HACKS
  • LIDL WELLNESS CAMP 2022
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • BLOG
  • ΝΕΑ & ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
X