Hit enter to search or ESC to close
Lidl Food AcademyLidl Food Academy
Menu
  • No menu assigned
  • Menu
Lidl Food Academy

Πουργούρι πιλάφι με μανιτάρια, σπαράγγια, κουκουνάρι και ελιές

Υλικά για 4-6 μερίδες

  • 2κ.σ. ελαιόλαδο, Αρχαϊκά
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
  • ½ ποτήρι (50γρ) φιδέ, Combino
  • 1 συσκευασίακουκουνάρι (πινόλια), Alesto
  • 3κ.σ. κουμανταρία
  • 2 μανιτάρια πορτομπέλο, καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
  • 4 μεγάλα σπαράγγια, κομμένα σε λεπτές ροδέλες
  • 4 φλιτζ. ζεστό νερό
  • 2 φλιτζάνια (400γρ.)πουργούρι, Terranea
  • 10 ελιές καλαμών χωρίς κουκούτσι, Baressa
  • 1κ.σ. φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι, Kania

 

Μέθοδος παρασκευής

  1. Σε μια κατσαρόλα βάλτε το ελαιόλαδο και τσιγαρίστε το κρεμμύδι μαζί με το αλάτι.
  2. Ακολούθως, τσιγαρίστε τον φιδέ και το κουκουνάρι.
  3. Μόλις ο φιδές πάρει χρώμα προσθέστε την κουμανταρία και αφήστε να εξατμιστεί ελαφρά.
  4. Προσθέστε τα μανιτάρια και τα σπαράγγια και ανακατέψτε καλά μέχρι να μαλακώσουν.
  5. Προσθέστε το ζεστό νερό και κοχλάστε.
  6. Βάζετε στο τέλος το πλιγούρι, τις ελιές, το βασιλικό, το πιπέρι (και αλάτι εάν χρειάζεται) και ανακατεύεται μια φορά μόνο.
  7. Αφού κοχλάσουν, αποσύρετε από τη φωτιά και σκεπάστε με μια στεγνή πετσέτα. Αφήστε σκεπασμένο το πιλάφι για 15-20 λεπτά μέχρι να τραβήξει όλα τα υγρά του.
  • Previous Project
  • Next Project
Share Tweet
  • Πρόγραμμα Σεμιναρίων
  • Παλαιότερα Σεμινάρια
  • Συνταγές
  • Εκδηλώσεις
  • Η Ακαδημία
  • Μαθήματα & Συμμετοχή
  • Οι Εκπαιδευτές
  • Q&A
  • Επικοινωνία

Βρείτε μας

© 2023 Lidl Food Academy. Νομική Συμμόρφωση | Compliance

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Η ΑΚΑΔΗΜΙΑ
    • LIDL FOOD ACADEMY
    • ΜΑΘΗΜΑΤΑ & ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ
    • Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ
    • Q&A
  • ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ
    • Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ
    • ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑΣ
    • ΝΟΜΙΚΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
    • ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ
  • ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
    • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ
    • ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
  • LITTLE CHEFS
  • ECO HACKS
  • LIDL WELLNESS CAMP 2022
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • BLOG
  • ΝΕΑ & ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
X