Hit enter to search or ESC to close
Lidl Food AcademyLidl Food Academy
Menu
  • No menu assigned
  • Menu
Lidl Food Academy

Τάκος με βοδινό

Μερίδες: 24

Υλικά

  • 24 θήκες για τάκος, El tequito
  • 2 συσκευασίες (2 επί 650γρ) βοδινό άπαχο κιμά, Epiloges By Arlyco
  • 1 κ.γ κύμινο, Kania
  • Αλάτι, πιπέρι, Κυπάρι
  • 4 κ.σ ελαιόλαδο, Αρχαϊκά
  • 2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 12 φύλλα μαρουλιού ψιλοκομμένα
  • Salsa με καλαμπόκι – ακολουθεί συνταγή
  • Ξινή κρέμα (Sour Cream) – ακολουθεί συνταγή
  • 200γρ τριμμένο τυρί τσένταρ, Valley Spire

 

Μέθοδος παρασκευής για τον κιμά

  1. Σε ένα μπολ ανακατέψτε το βοδινό με το κύμινο, αλάτι και πιπέρι.
  2. Ζεστάνετε 4 κουταλιές ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία. Προσθέστε σκόρδο και κρεμμύδι και σοτάρετε 1 λεπτό.
  3. Προσθέστε το βοδινό και σοτάρετε μέχρι να ψηθεί. Βγάλτε το τηγάνι από την φωτιά.

 

Salsa με καλαμπόκι

Υλικά

  • 1/2 φλιτζάνι καλαμπόκι, Freshona
  • 1 κ.σ ελαιόλαδο, Αρχαϊκά
  • 1 ½  φλιτζάνι ψιλοκομμένες ντομάτες, Nostia
  • 2 κ.σ ψιλοκομμένο φρέσκο ​​κόλιαντρο
  • 1 καυτερή κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
  • 1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κόκκινο κρεμμύδι
  • 1/4 φλιτζάνι ξίδι, Pason
  • 1/4 φλιτζάνι χυμό λεμόνι
  • 1 κ.γ. ζάχαρη, Belbake
  • 1 κ.γ κύμινο αλεσμένο Kania
  • Αλάτι, Κυπάρι
  • 1/4 φλιτζάνι φρέσκο ​​κόλιαντρο, ψιλοκομμένο

 

Μέθοδος παρασκευής για την σάλτσα με καλαμπόκι

  1. Σε ένα μέτριο μπολ προσθέστε το καλαμπόκι.
  2. Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατέψτε καλά.

 

Ξινή κρέμα

Υλικά

  • 1 φλιτζάνι στραγγιστό γιαούρτι ΠΡΟΜΕΛ
  • Χυμό από μισό λάιμ
  • 1 κ.γ λιωμένο σκόρδο
  • 1 κ.σ ελαιόλαδο, Αρχαϊκά
  • Αλάτι, πιπέρι, Κυπάρι

Μέθοδος παρασκευής για την ξινή κρέμα

  1. Σε ένα μπολ ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί.

 

Για το τελικό σερβίρισμα

  1. Μοιράστε πρώτα το μαρούλι στις θήκες και στη συνέχεια βάλτε το κιμά. Βάλτε σε κάθε θήκη 2 κουταλιές καλαμπόκι, 1 γεμάτη κουταλιά sour cream, και από πάνω τριμμένο τυρί.
  2. Σερβίρετε αμέσως.

Serves: 24

Ingredients

  • 24 taco shells, El tequito
  • 2 packages (2 by 650 gr.) fat-free beef mince, Epiloges By Arlyco
  • 1 tsp cumin, Kania
  • Salt, pepper, Κypari
  • 4 tbsp olive oil, Αrchaika
  • 2 large garlic cloves, finely chopped 
  • 1 small red onion, finely chopped
  • 12 lettuce leaves, finely chopped
  • Salsa with corn – recipe follows
  • Sour Cream – recipe follows
  • 200 gr. Grated cheddar cheese, Valley Spire

Μethod for preparing the mince

  1. In a large bowl, mix the beef mince with cumin, salt and pepper
  2. In a large fry pan, heat 4 tablespoons of olive oil on medium temperature. Add the garlic and onion and pan fry for about 1 minute.
  3. Add the beef and fry until fully cooked. Remove the pan from stove. 

 

Salsa with corn

Ingredients

  • 1/2 cup of corn, Freshona
  • 1 tbsp olive oil, Αrchaika
  • 1 ½  cup finely cut tomatoes, Nostia
  • 2 tbsp finely  chopped coriander
  • 1 hot red pepper, finely chopped
  • 1/4 cup finely chopped red onion
  • 1/4 cup vinegar, Pason
  • 1/4 cup lemon juice
  • 1 tsp sugar, Belbake
  • 1 tsp grounded cumin Kania
  • Salt, Κypari
  • 1/4 cup fresh coriander, finely chopped 

 

Μethos for preparing the corn salsa

  1. In a bowl, add the corn
  2. Add the remaining ingredients and mix well.

 

Sour cream 

Ingredients

  • 1 cup strained yoghurt, PROMEL
  • Juice of half a lime
  • 1 tsp garlic clove pressed 
  • 1 tsp olive oil, Αrchaika
  • Salt, pepper, Κypari

Μethod for preparing the sour cream

  1. In a bowl mix all ingredients

 

For serving

  1. First share the lettuce leaves in the taco shells and then add the mince. Put 2 spoonfuls of corn, 1 spoonful of sour cream in every shell and sprinkle it with grated cheese. Serve immediately.
  • Previous Project
  • Next Project
Share Tweet
  • Πρόγραμμα Σεμιναρίων
  • Παλαιότερα Σεμινάρια
  • Συνταγές
  • Εκδηλώσεις
  • Η Ακαδημία
  • Μαθήματα & Συμμετοχή
  • Οι Εκπαιδευτές
  • Q&A
  • Επικοινωνία

Βρείτε μας

© 2023 Lidl Food Academy. Νομική Συμμόρφωση | Compliance

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Η ΑΚΑΔΗΜΙΑ
    • LIDL FOOD ACADEMY
    • ΜΑΘΗΜΑΤΑ & ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ
    • Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ
    • Q&A
  • ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ
    • Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ
    • ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑΣ
    • ΝΟΜΙΚΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
    • ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ
  • ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
    • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ
    • ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
  • LITTLE CHEFS
  • ECO HACKS
  • LIDL WELLNESS CAMP 2022
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • BLOG
  • ΝΕΑ & ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
X