Hit enter to search or ESC to close
Lidl Food AcademyLidl Food Academy
Menu
  • No menu assigned
  • Menu
Lidl Food Academy

Τραγανές πατάτες “Za’atar” με σάλτσα γιαουρτιού

Υλικά για 4 άτομα

Για τις πατάτες

  • 1 κιλό μικρές πατάτες με το φλούδι τους, καλά πλυμένες
  • Ελαιόλαδο, Αρχαϊκά
  • Αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, Kania

 

Για τη σάλτσα γιαουρτιού

  • 1 φλιτζάνι γιαούρτι, ΓΑΛΠΟ
  • 1 μικρό καρότο τριμμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 κ.σ. κόλιανδρο ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
  • 1 κ.γ. κύμινο αλεσμένο, Kania
  • Αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, Kania

 

Για το μείγμα μπαχαρικών Za’atar

  • 2 κ.σ. σπόρους σουσάμι, ψημένο ελαφρά στο τηγάνι
  • 2 κ.γ. σουμάκ
  • 2 κ.γ. ψιλοκομμένο φρέσκο ​​θυμάρι
  • 1/2 κ.γ. αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe

 

Για το σερβίρισμα

  • 3 κ.σ. μείγμα μπαχαρικών za’atar (ακολουθεί συνταγή)
  • Φέτες λεμονιού


 

Μέθοδος παρασκευής

Για τις πατάτες

  1. Ζεσταίνετε το φούρνο στους 210 C°. Τοποθετείτε τις πατάτες σε μια μεγάλη κατσαρόλα και τις σκεπάζετε με νερό.
  2. Βράζετε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 15-20 λεπτά.
  3. Στραγγίζετε τις πατάτες και τις τοποθετείτε σε ταψί στρωμένο με λαδόχαρτο.
  4. Χρησιμοποιώντας την παλάμη του χεριού σας ή ένα μπάτη, πιέζετε ελαφρά τις πατάτες μέχρι σχεδόν να τσακίσουν.
  5. Περιχύνετε με το ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνετε ελαφρά. Ψήνετε τις πατάτες μέχρι να γίνουν τραγανές, περίπου 40 λεπτά.
  6. Βγάζετε το ταψί από το φούρνο και τοποθετείτε τις πατάτες σε μια πιατέλα σερβιρίσματος.


Για τη σάλτσα γιαουρτιού

Ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μικρό μπολ.

 

Για το μείγμα μπαχαρικών za’atar

Σε ένα μικρό τηγάνι καβουρδίστε τους σπόρους σουσάμι. Βγάλτε το σουσάμι και βάλτε το σε ένα μπολ, προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατέψτε.

 

Για το σερβίρισμα

  1. Τοποθετήστε τις πατάτες σε μια πιατέλα σερβιρίσματος. Προσθέστε από πάνω το γιαούρτι.
  2. Πασπαλίστε με το μείγμα μπαχαρικών za’atar.
  3. Σερβίρετε με φέτες λεμόνι.

 

 

 

Ingredients for 4 people

 

For the potatoes

  • 1 kg small potatoes with their skins, washed thoroughly
  • Olive oil, Archaika
  • Himalayan salt, Deluxe
  • Freshly-ground black pepper, Kania

For the yoghurt sauce

  • 1 cup yoghurt, GALPO
  • 1 small carrot, grated
  • 1 garlic clove, finely chopped
  • 1 tbsp coriander, finely chopped
  • 1 tsp lemon zest
  • 1 tsp ground cumin, Kania
  • Himalayan salt, Deluxe
  • Freshly-ground black pepper, Kania

 

For the Za’atar spice mix

  • 2 tbsp sesame seeds, lightly toasted in a frying pan
  • 2 tsp sumac
  • 2 tsp fresh thyme, finely chopped
  • 1/2 tsp Himalayan salt, Deluxe

 

To serve

  • 3 tbsp za’atar spice mix (see recipe below)
  • Lemon slices


 

Preparation

 

For the potatoes

  1. Heat the oven to 210 C°. Put the potatoes in a large saucepan and cover with water.
  2. Boil the potatoes until they soften, for approximately 15-20 minutes.
  3. Drain the potatoes and place them in a baking tray lined with greaseproof paper.
  4. With the palm of your hand or a meat tenderiser, lightly squash the potatoes until they break.
  5. Drizzle them with olive oil and season with salt and pepper. Roast in the oven until they become crunchy, for approximately 40 minutes.
  6. Remove the tray from the oven and put the potatoes on a serving dish.


For the yoghurt sauce

  1. Combine all the ingredients together in a small bowl.

For the Za’atar spice mix

  1. Toast the sesame seeds in a small frying pan. Put them in a bowl, add the remaining ingredients and combine.

To serve

  1. Put the potatoes on a serving dish and top with the yoghurt.
  2. Sprinkle with the za’atar spice mix.
  3. Serve with lemon slices.

 

  • Previous Project
  • Next Project
Share Tweet
  • Πρόγραμμα Σεμιναρίων
  • Παλαιότερα Σεμινάρια
  • Συνταγές
  • Εκδηλώσεις
  • Η Ακαδημία
  • Μαθήματα & Συμμετοχή
  • Οι Εκπαιδευτές
  • Q&A
  • Επικοινωνία

Βρείτε μας

© 2023 Lidl Food Academy. Νομική Συμμόρφωση | Compliance

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Η ΑΚΑΔΗΜΙΑ
    • LIDL FOOD ACADEMY
    • ΜΑΘΗΜΑΤΑ & ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ
    • Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ
    • Q&A
  • ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ
    • Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ
    • ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑΣ
    • ΝΟΜΙΚΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
    • ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ
  • ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
    • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ
    • ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
  • LITTLE CHEFS
  • ECO HACKS
  • LIDL WELLNESS CAMP 2022
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • BLOG
  • ΝΕΑ & ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
X