Υλικά για μέτριες 5 φλαούνες των 200γρ.
Για τη γέμιση (900γρ)
- 450γρ.αναρή ανάλατη (1 συσκευασία), ΓΑΛΠΟ
- 250γρ. αιγοπρόβειο χαλούμι (1 συσκευασία), ΓΑΛΠΟ
- 2αυγά μεγάλα (120γρ), ελευθέρας βοσκής
- 4 κ.σ (50γρ) σιμιγδάλι, ψιλό
- 2 κ.σ (40γρ) αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, Belbake
- 1 κ.σ (20γρ) μέλι, Γλυκάνθη
- 1 κ.γ (5γρ)μπέικιν πάουντερ
- 10 φύλλα φρέσκα φύλλαδυόσμο
- 2 συσκευασίες σαφράν, Deluxe
- 4 κ.σ (50γρ) σταφίδες, Alesto
Για τη ζύμη (300γρ)
- 150γρ (1 φλιτζάνι) αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο Belbake
- 75γρ. (½ φλιτζάνι) παραδοσιακό πρόβειο γιαούρτι, ΓΑΛΠΟ
- 2 κ.σ (40γρ) ανάλατοβούτυρο, μαλακό, Milbona
- 1 κ.σ (20γρ) μέλι, Γλυκάνθη
- 2 κ.γ. μηλόξιδο ή ξύδι από ρόδι, Deluxe
- ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- ½ κ.γ. μαστίχα, αλεσμένη
- ½ κ.γ. μαχλέπι, αλεσμένο
- ¼ κ.γ. αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
Για το γλάσο/ επάλειψη
- 1αυγό
- 2 κ.σ σουσάμι
- Για τη γέμιση: Σε ένα επεξεργαστή τροφίμων προσθέστε όλα τα υλικά μαζί (εκτός από τις σταφίδες) και αλέστε τα μέχρι να έχετε ένα ομοιόμορφο μείγμα. Προσθέστε τις σταφίδες. Ακολούθως, φτιάξτε 5 μπάλες των 180 γραμμαρίων την κάθε μια.
- Για τη ζύμη: Σε ένα επεξεργαστή τροφίμων προσθέστε όλα τα υλικά και ζυμώστε πολύ καλά έτσι ώστε το ζυμάρι να ξεκολλάει από τα χέρια. Αφήστε τη ζύμη σκεπασμένη για 15′ να ξεκουραστεί.
- Για την προετοιμασία: Προθερμάνετε το φούρνο στους 180ºC και στρώστε ένα επίπεδο ταψί με λαδόχαρτο.
- Όταν ξεκουραστεί η ζύμη κάνετε 5 μικρές μπάλες των 60γρ και με τον πλάστη ανοίξτε σε στρογγυλά φύλλα πάχους μισού εκατοστού.
- Τοποθετήστε τη γέμιση σε σχήμα μπάλας στο κέντρο της ζύμης. Διπλώστε τη ζύμη προς τη γέμιση σχηματίζοντας ένα τρίγωνό ή τετράγωνο. Με ένα πιρουνάκι πατήστε τις γωνιές ελαφρά έτσι ώστε να σφραγιστούν οι γωνιές. Συνεχίστε με τις υπόλοιπες φλαούνες.
- Αλείψτε τις με το αυγό, πασπαλίστε με σουσάμι και ψήστε στους 180ºC για 25 περίπου λεπτά.