- Fresh thyme
- 2 tbspred fruit jam, Maribel
- 2 tbspsweet red wine (mavrodafni or Commandaria)
- 2 figs sliced into 12 pieces or dried figs sliced, Alesto
- 1 packet of brie, Chene d’argent
- Freshly-baked baguettes sliced into 12 pieces, Rivecote
Preparation
Preheat the oven to 180°C.
Marinade the sliced figs in the wine.
Line a baking tray with greaseproof paper and put the 12 baguette pieces in the tray.
Slice the cheese and layer it on the bread. Heat in the oven for about 5 minutes until it melts
Then put the figs on top, glaze with the jam and garnish with the thyme.
- Φρεσκοψημένη μπαγκέτακομμένη σε 12 κομμάτια, Rivecote
- 1 συσκευασία τυρί brie, Chene d’argent
- 2 σύκα κομμένα σε 12 μοίρες ή παστά σύκα κομμένα σε φέτες, Alesto
- 2 κ.σ.γλυκό κόκκινο κρασί (μαυροδάφνη ή κουμανταρία)
- 2 κ.σ.μαρμελάδα κόκκινων φρούτων, Maribel
- Φρέσκο θυμάρι
Μέθοδος παρασκευής
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C.
- Μαρινάρετε τα κομμένα σύκα μέσα στο κρασί.
- Σε ένα ταψάκι στρώστε λαδόχαρτο και τοποθετήστε τα δώδεκα κομμάτια της μπαγκέτας
- Τοποθετήστε το τυρί από πάνω, κομμένο σε φέτες, και ψήστε στο φούρνο μέχρι να λιώσει -περίπου 5 λεπτά
- Τοποθετήστε στη συνέχεια τα σύκα, από πάνω, γλασάρετε με μαρμελάδα και γαρνίρετε με θυμάρι.