250γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, Χρυσός Μύλος
½ κ.γ αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
2 κ.σ. λευκή κρυσταλλική ζάχαρη, Belbake
250γρ γάλα, Milbona
2 μέτρια αυγά, ελαφρώς κτυπημένα
4 κ.σ. λιωμένο βούτυρο ανάλατο, Milbona
Για το τηγάνισμα
Φυτικό λάδι, Vitad’or
Για το σερβίρισμα
Βούτυρο ανάλατο παγωμένο και κομμένο σε κυβάκια, Milbona
Σιρόπι σφενδάμου ή μέλι, Γλυκάνθη
Μούρα του δάσους, GreenGrocers
Πραλίνα φουντουκιού, Choco Nussa
Ξηρούς καρπούς, Alesto
Μέθοδος παρασκευής
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με το αλάτι και τη ζάχαρη.
Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε με το πιρούνι το αυγό, και προσθέτουμε μέσα το γάλα.
Ρίχνουμε το μείγμα με τα αυγά μέσα στο μπολ με το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα.
Τέλος, προσθέτουμε μέσα το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε. Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για μισή ώρα μέχρι να ξεκουραστεί. Το μείγμα θα είναι αρκετά πηκτό σε σχέση με τις γαλλικές κρέπες.
Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό ξέβαθο τηγάνι και ετοιμάζουμε ένα μπολ με φυτικό λάδι.
Με ένα πινέλο, αλείφουμε το τηγάνι με λάδι.
Με μια βαθιά κουτάλα της σούπας παίρνουμε το μείγμα και σχηματίζουμε μια κρέπα 15 εκατοστών περίπου. Δεν απλώνουμε το μείγμα στο τηγάνι όπως κάνουμε με τις γαλλικές κρέπες.
Όταν το μείγμα κάνει φουσκάλες στην επιφάνεια, το γυρίζουμε από την άλλη πλευρά.
Όταν πάρουν χρώμα οι κρέπες και από τις δυο πλευρές τότε είναι έτοιμες.
Τις σερβίρουμε ζεστές με τις γαρνιτούρες της επιλογής μας.
Χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλιστεί η αποτελεσματική λειτουργία της ιστοσελίδα μας. Επιλέγοντας «Αποδοχή» παρέχετε τη συγκατάθεση σας για τη χρήση των cookies, σύμφωνα με την πολιτική μας.
ΑποδοχήΠροστασία προσωπικών δεδομένων