Αμερικάνικο cheesecake φούρνου

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

Μερίδες

*****
Βαθμός Δυσκολίας
Χρόνος Παρασκευής
Χρόνος Ψησίματος
Μερίδες
Βαθμός Δυσκολίας
ΥΛΙΚΑ
Για ένα στρογγυλό κέικ 16 εκατοστών
Για τη βάση μπισκότου
- 150γρ (μισή συσκευασία) μπισκότα
Oaties, Sondey - 1 κ.σ κρυσταλλική ζάχαρη, Belbake
- 50γρ. βούτυρο ανάλατο , Milbona
Μείγμα τυριού
- 400γρ. κρεμώδες τυρί, Goldessa
- 200 γρ. ξινή κρέμα
- 120γρ. κρυσταλλική ζάχαρη, Belbake
- 50γρ. (1 μέτριo) αυγό
- 1 κ.σ corn flour
- 1 φακελάκι βανίλια, Belbake
- 2 κ.γ ξύσμα λεμόνι
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
- Στρώστε με λαδόχαρτο τη βάση μιας στρογγυλής φόρμας για κέικ 16 εκατοστών με αποσπώμενη βάση. Τυλίξτε την εξωτερική βάση της φόρμας με ασημόχαρτο. Το κέικ θα ψηθεί σε μπεν μαρί , έτσι θα αποτρέψετε το νερό από το να μπει μέσα στη φόρμα. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 160°C.
- Για τη βάση: Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων αλέστε το μπισκότο μαζί με τη ζάχαρη. Ακολούθως προσθέστε το λιωμένο βούτυρο και αλέστε ξανά μέχρι να σχηματιστεί μια πάστα.
- Μεταφέρετε το μείγμα μέσα στη στρογγυλή φόρμα και πιέστε με ένα κουτάλι έτσι ώστε να δημιουργηθεί μια κρούστα.
- Για τη γέμιση: Σε ένα μπολ κτυπήστε με το σύρμα όλα τα υλικά. Απλώστε το μείγμα με το τυρί πάνω από το μπισκότο.
- Τοποθετείστε το ταψάκι μέσα σε μεγαλύτερο ταψί και ρίξτε ζεστό νερό που να σκεπάζει μέχρι κάτω από τη μέση το ταψάκι με το μείγμα (μπεν μαρί).
- Ψήστε το γλυκό σας στον προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για μια ώρα.
- Αφού ψηθεί, απομακρύνετέ το από τον φούρνο και αφήστε το να κρυώσει τουλάχιστον για μια ώρα για να ξεκουραστεί. Αφαιρέστε το κέικ από τη φόρμα και τοποθετήστε το σε πιάτο.
- Χρησιμοποιήστε ένα κοφτερό και ζεστό μαχαίρι για να κόψετε το κέικ σε μερίδες.