Αμερικάνικο cheesecake φούρνου

Υλικά για ένα στρογγυλό κέικ 16 εκατοστών

Για τη βάση μπισκότου

  • 150γρ (μισή συσκευασία) μπισκότα
    Oaties, Sondey
  • 1 κ.σ κρυσταλλική ζάχαρη, Belbake
  • 50γρ. βούτυρο ανάλατο , Milbona

 

Μείγμα τυριού                                              

  • 400γρ. κρεμώδες τυρί, Goldessa
  • 200 γρ. ξινή κρέμα
  • 120γρ. κρυσταλλική ζάχαρη, Belbake
  • 50γρ. (1 μέτριo) αυγό
  • 1 κ.σ corn flour
  • 1 φακελάκι βανίλια, Belbake
  • 2 κ.γ ξύσμα λεμόνι

 

Μέθοδος παρασκευής

  1. Στρώστε με λαδόχαρτο τη βάση μιας στρογγυλής φόρμας για κέικ 16 εκατοστών με αποσπώμενη βάση. Τυλίξτε την εξωτερική βάση της φόρμας με ασημόχαρτο. Το κέικ θα ψηθεί σε μπεν μαρί , έτσι θα αποτρέψετε το νερό από το να μπει μέσα στη φόρμα. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 160°C.
  2. Για τη βάση: Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων αλέστε το μπισκότο μαζί με τη ζάχαρη. Ακολούθως προσθέστε το λιωμένο βούτυρο και αλέστε ξανά μέχρι να σχηματιστεί μια πάστα.
  3. Μεταφέρετε το μείγμα μέσα στη στρογγυλή φόρμα και πιέστε με ένα κουτάλι έτσι ώστε να δημιουργηθεί μια κρούστα.
  4. Για τη γέμιση: Σε ένα μπολ κτυπήστε με το σύρμα όλα τα υλικά. Απλώστε το μείγμα με το τυρί πάνω από το μπισκότο.
  5. Τοποθετείστε το ταψάκι μέσα σε μεγαλύτερο ταψί και ρίξτε ζεστό νερό που να σκεπάζει μέχρι κάτω από τη μέση το ταψάκι με το μείγμα (μπεν μαρί).
  6. Ψήστε το γλυκό σας στον προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για μια ώρα.
  7. Αφού ψηθεί, απομακρύνετέ το από τον φούρνο και αφήστε το να κρυώσει τουλάχιστον για μια ώρα για να ξεκουραστεί. Αφαιρέστε το κέικ από τη φόρμα και τοποθετήστε το σε πιάτο.
  8. Χρησιμοποιήστε ένα κοφτερό και ζεστό μαχαίρι για να κόψετε το κέικ σε μερίδες.
TOP