Αρωματική σούπα θαλασσινών με σαφράν. Συνοδευτικά: Μπαστουνάκια σφολιάτας με πιπεριά Φλωρίνης και παρμεζάνα.

Υλικά για 4-6 άτομα

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο, ΑΡΧΑΪΚΑ
  • 1 κ.γ. αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
  • 1 πράσo (μόνο το λευκό κομμάτι), 1 μικρό κρεμμύδι, 1 σκελίδα σκόρδο, όλα κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1 κ.σ. ντοματόπαστα, NOSTIA
  • 6 κ.σ. λευκό ξηρό κρασί, Cimarossa
  • 2 μέτριες πατάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κύβους
  • 1 μικρό μάραθο (φινόκιο), κομμένο λεπτές φέτες
  • 1 μεγάλο καρότο ξεφλουδισμένο και κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 2 ώριμες ντομάτες, κομμένες σε κύβους
  • 1 λίτρο νερό
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 συσκευασία σαφράν, Deluxe
  • ½ κ.γ. ξύσμα λεμόνι
  • 1/2 κ.γ. πιπέρι (μαύρο ή καυτερό)
  • 250γρ. γαρίδες καθαρισμένες, La Caldera
  • 1 δωδεκάδα μύδια, Ocean Sea
  • 1 συσκευσία μπακαλιάρο (125γρ), Ocean Sea
  • Πιπέρι, Kania
  • Ψιλοκομμένο μαϊντανό, για γαρνιτούρα
  • Φέτες λεμόνι, για γαρνιτούρα

 

Υλικά για τα μπαστουνάκια σφολιάτας

  • 2φύλλα σφολιάτας, Καρδις
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης λιωμένες σε μπλέντερ, ΕΥ
  • 100γρ τυρί παρμεζάνα τριμμένη, Lovilio
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι, Kania
  • 1 χτυπημένο αβγόγια το άλειμμα
  • 1κ.σ. ρίγανη για το πασπάλισμα, Mikado

 

Μέθοδος παρασκευής

  1. Προετοιμάστε τα λαχανικά, τα ψάρια και τα θαλασσινά και αφήστε τα στην άκρη.
  2. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το πρασό μαζί με το κρεμμύδι και το αλάτι.
  3. Αφού μαράνουν και καραμελώσουν ελαφρά προσθέστε και το σκόρδο για 2 λεπτά. Ακολούθως προσθέστε και τη ντοματόπαστα και σοτάρετε για ακόμα 1 λεπτό.
  4. Ρίξτε το κρασί και αφήστε να εξατμιστεί ελαφρά.
  5. Συνεχίστε τη διαδικασία προσθέτοντας τις πατάτες, το φινόκιο, το καρότο, τις ντομάτες και 1 λίτρο νερό (θα πρέπει να σκεπαστούν καλά τα υλικά). Προσθέστε μέσα δάφνη, σαφράν, ξύσμα και πιπέρι.
  6. Σκεπάστε και βράστε μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.
  7. Αφαιρέστε τη δάφνη και προσθέστε στην κατσαρόλα το ψάρι.
  8. Βράστε μισοσκεπασμένα για 7΄ λεπτά ή μέχρι να ψηθεί το ψάρι. Προσθέστε τις γαρίδες και τα μύδια τα τελευταία 5′ λεπτά.
  9. Δοκιμάστε το αλάτι και καρυκέψτε με πιπέρι.
  10. Πασπαλίστε με μαϊντανό και σερβίρετε με λεμόνι και μπαστουνάκια σφολιάτας.

 

Μέθοδος παρασκευής

  1. Ετοιμάστε ένα ταψί με λαδόχαρτο και προθερμάνετε το φούρνο στους 200 °C. Λιώστε τη πιπεριά Φλωρίνης σε ένα μπλέντερ.
  2. Πασπαλίστε με αλεύρι μια σανίδα κοπής και τοποθετήστε επάνω ένα φύλλο σφολιάτας.
  3. Αλείψτε όλη την επιφάνεια της σφολιάτας με τη πάστα της πιπεριάς. Πασπαλίστε τυρί και μαύρο πιπέρι.
  4. Από πάνω τοποθετήστε το δεύτερο φύλλο σφολιάτας. Κόψτε σε 12 μπαστούνια λωρίδες κατά μήκος με ένα κοφτερό μαχαίρι.
  5. Περιστρέψτετις λωρίδες μέχρι να γίνουν σαν βίδες. Τοποθετήστε τιςστοταψί με λαδόχαρτο, πιέζονταςτις άκρες.
  6. Ψήστε για 10-12 λεπτά στους 200 °C στον αέρα μέχρι να ροδίσουν και να φουσκώσουν.

 

 

 

TOP