Υλικά για 4-6 άτομα
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο, ΑΡΧΑΪΚΑ
- 1 κ.γ. αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
- 1 πράσo (μόνο το λευκό κομμάτι), 1 μικρό κρεμμύδι, 1 σκελίδα σκόρδο, όλα κομμένα σε λεπτές φέτες
- 1 κ.σ. ντοματόπαστα, NOSTIA
- 6 κ.σ. λευκό ξηρό κρασί, Cimarossa
- 2 μέτριες πατάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κύβους
- 1 μικρό μάραθο (φινόκιο), κομμένο λεπτές φέτες
- 1 μεγάλο καρότο ξεφλουδισμένο και κομμένο σε λεπτές φέτες
- 2 ώριμες ντομάτες, κομμένες σε κύβους
- 1 λίτρο νερό
- 2 φύλλα δάφνης
- 1 συσκευασία σαφράν, Deluxe
- ½ κ.γ. ξύσμα λεμόνι
- 1/2 κ.γ. πιπέρι (μαύρο ή καυτερό)
- 250γρ. γαρίδες καθαρισμένες, La Caldera
- 1 δωδεκάδα μύδια, Ocean Sea
- 1 συσκευσία μπακαλιάρο (125γρ), Ocean Sea
- Πιπέρι, Kania
- Ψιλοκομμένο μαϊντανό, για γαρνιτούρα
- Φέτες λεμόνι, για γαρνιτούρα
Υλικά για τα μπαστουνάκια σφολιάτας
- 2φύλλα σφολιάτας, Καρδις
- 2 πιπεριές Φλωρίνης λιωμένες σε μπλέντερ, ΕΥ
- 100γρ τυρί παρμεζάνα τριμμένη, Lovilio
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι, Kania
- 1 χτυπημένο αβγόγια το άλειμμα
- 1κ.σ. ρίγανη για το πασπάλισμα, Mikado
Μέθοδος παρασκευής
- Προετοιμάστε τα λαχανικά, τα ψάρια και τα θαλασσινά και αφήστε τα στην άκρη.
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το πρασό μαζί με το κρεμμύδι και το αλάτι.
- Αφού μαράνουν και καραμελώσουν ελαφρά προσθέστε και το σκόρδο για 2 λεπτά. Ακολούθως προσθέστε και τη ντοματόπαστα και σοτάρετε για ακόμα 1 λεπτό.
- Ρίξτε το κρασί και αφήστε να εξατμιστεί ελαφρά.
- Συνεχίστε τη διαδικασία προσθέτοντας τις πατάτες, το φινόκιο, το καρότο, τις ντομάτες και 1 λίτρο νερό (θα πρέπει να σκεπαστούν καλά τα υλικά). Προσθέστε μέσα δάφνη, σαφράν, ξύσμα και πιπέρι.
- Σκεπάστε και βράστε μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.
- Αφαιρέστε τη δάφνη και προσθέστε στην κατσαρόλα το ψάρι.
- Βράστε μισοσκεπασμένα για 7΄ λεπτά ή μέχρι να ψηθεί το ψάρι. Προσθέστε τις γαρίδες και τα μύδια τα τελευταία 5′ λεπτά.
- Δοκιμάστε το αλάτι και καρυκέψτε με πιπέρι.
- Πασπαλίστε με μαϊντανό και σερβίρετε με λεμόνι και μπαστουνάκια σφολιάτας.
Μέθοδος παρασκευής
- Ετοιμάστε ένα ταψί με λαδόχαρτο και προθερμάνετε το φούρνο στους 200 °C. Λιώστε τη πιπεριά Φλωρίνης σε ένα μπλέντερ.
- Πασπαλίστε με αλεύρι μια σανίδα κοπής και τοποθετήστε επάνω ένα φύλλο σφολιάτας.
- Αλείψτε όλη την επιφάνεια της σφολιάτας με τη πάστα της πιπεριάς. Πασπαλίστε τυρί και μαύρο πιπέρι.
- Από πάνω τοποθετήστε το δεύτερο φύλλο σφολιάτας. Κόψτε σε 12 μπαστούνια λωρίδες κατά μήκος με ένα κοφτερό μαχαίρι.
- Περιστρέψτετις λωρίδες μέχρι να γίνουν σαν βίδες. Τοποθετήστε τιςστοταψί με λαδόχαρτο, πιέζονταςτις άκρες.
- Ψήστε για 10-12 λεπτά στους 200 °C στον αέρα μέχρι να ροδίσουν και να φουσκώσουν.