Αρωματική σούπα ράμεν από φρέσκο ζωμό λαχανικών

40'
Χρόνος Παρασκευής

10'
Χρόνος Ψησίματος

2
Μερίδες

*****
Βαθμός Δυσκολίας
Χρόνος Παρασκευής
Χρόνος Ψησίματος
Μερίδες
Βαθμός Δυσκολίας
ΥΛΙΚΑ
Για το φρέσκο ζωμό λαχανικών
- 1 λίτρο κρύο νερό
- Κοτσάνια από 5 λευκά μανιτάρια ή πορτομπέλο
- 1 μικρό κρεμμύδι, σε φέτες
- 1 μικρή σκελίδα σκόρδο, χοντροκομμένη
- 1 φέτα φρέσκο τζίντζερ
- Κοτσάνια φρέσκου κόλιαντρου
- 1 φύλλο δάφνης
- Κόκκους μαύρου πιπεριού
Για τη σούπα
- 250γρ. συσκευασία νουντλς, Vitasia
- 1 μικρό καρότο τριμμένο σε χοντρό τρίφτη
- 200γρ. μανιτάρια πορτομπέλο ή king oysters, καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες
- 1 κ.σ miso (πάστα φασολιών που έχουν υποστεί ζύμωση)
- Πιπέρι, Κania
Γαρνιτούρες
- Φύλλα κόλιαντρο
- Φύλλασπανάκι, Η κουζίνα μου
- Κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
- Καλαμπόκι, Freshona
- 1 αυγό βραστό (προτιμότερο μελάτο)
- Τσίλι (προαιρετικά)
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
Για το φρέσκο ζωμό
- Προσθέστε όλα τα υλικά για τον ζωμό σε μια μέτρια κατσαρόλα.
- Αφού κοχλάσει το νερό, σιγοβράστε για 25 λεπτά κι ανά διαστήματα ξαφρίστε τον αφρό που θα δημιουργηθεί.
- Ενώ βράζει ο ζωμός, μπορείτε να ετοιμάσετε τα υπόλοιπα υλικά για τη συνταγή (υλικά σούπας και γαρνιτούρες).
- Αφού ετοιμαστεί ο ζωμός, στραγγίστε τα υλικά και κρατήστε μόνο το αρωματικό ζουμί.
- Τοποθετήστε το ζουμί πίσω στη μέτρια κατσαρόλα.
Για τη σούπα
- Βράστε τα noodles σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό για 2-3 λεπτά μέχρι να γίνουν al dente, ή βράστε τα noodles αβγών σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία.
- Στραγγίστε και στη συνέχεια τοποθετήστε τα σε κρύο νερό με πάγο. Αφήστε τα στο παγωμένο νερό μέχρι να ετοιμάσετε τα υπόλοιπα υλικά.
- Κοχλάστε ξανά το αρωματικό ζουμί που ετοιμάσατε στη μέτρια κατσαρόλα. Προσθέστε το καρότο και τα μανιτάρια και σιγοβράστε μέχρι να ψηθούν τα λαχανικά (περίπου 3 λεπτά).
- Προσθέστε την πάστα miso, το πιπέρι και σβήστε τη φωτιά.
Για τις γαρνιτούρες
- Ετοιμάστε όλες τις γαρνιτούρες και βάλτε τις σε ξεχωριστά μπολάκια.
- Τοποθετήστε το αυγό σε ένα κατσαρολάκι με νερό και αλάτι. Αφού κοχλάσει το νερό, χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε το αυγά για 5’.
- Τοποθετήστε το κάτω από κρύο νερό για να σταματήσει το ψήσιμο.
- Αφαιρέστε το κέλυφος και κόψτε το αυγό στα δύο λίγο πριν σερβίρετε.
Για το σερβίρισμα:
- Στραγγίξτε τα νουντλς από το παγωμένο νερό. Τοποθετήστε τα σε μπολ σερβιρίσματος.
- Αποσύρετε τη ζεστή σούπα από τη φωτιά και περιχύστε τα νουντλς με το ζεστό ζουμί.
- Γαρνίρετε τη σούπα με τις γαρνιτούρες γύρω–γύρω από την επιφάνεια.