Ατομικά cheesecake με μαρμελάδα και λευκή σοκολάτα

Υλικά για 10 μερίδες

  • 150γρ. μπισκότα κακάο,ΝΕΟ
  • 50γρ. βούτυρο, λιωμένο για το άλειμμα,Milbona
  • 200γρ. κρεμώδες τυρί,Goldessa
  • 200γρ. στραγγιστό γιαούρτι, ΓΑΛΠΟ
  • 1 μέτριο (50γρ) αυγό
  • 2 κ.σ. λευκή κρυσταλλική ζάχαρη, Belbake
  • 1 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις,Χρυσός Μύλος
  • 1 φακελάκι βανίλιας, Belbake
  • 100γρ. λευκή σοκολάτα λιωμένη, Fin Carré

 

Για το σερβίρισμα

  • μαρμελάδα φράουλας, Maribel

 

Μέθοδος παρασκευής:

  1. Ζεστάνετε το φούρνο στους175°C.
  2. Αλείψτε 10 μικρά φορμάκια σιλικόνης με το λιωμένο βούτυρο.
  3. Τοποθετήστε τα μπισκότα σε ένα μπλέντερ με το λιωμένο βούτυρο, που έμεινε από το λάδωμα, μέχρι να γίνουν μια ομοιόμορφη μάζα.
  4. Χωρίστε το μείγμα σε 10 μικρά φορμάκια σιλικόνης. Πιέστε ελαφρά το μείγμα στη βάση.
  5. Σε ένα άλλο μπολ, χτυπήστε μαζί το κρεμώδες τυρί, το γιαούρτι, το αυγό, τη ζάχαρη, το αλεύρι και τη βανίλια μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
  6. Τελευταία, ανακατέψτε τη λευκή σοκολάτα. Χωρίστε το μείγμα στα μικρά φορμάκια.
  7. Τοποθετήστε τα φορμάκια σε βαθύ πυρίμαχο ταψί και προσθέστε μέσα ζεστό νερό μέχρι το 1/3 (μπεν μαρί).
  8. Ψήστε για 15 λεπτά. Αφήστε να κρυώσουν εντελώςκαι στη συνέχεια τοποθετήστε για 2-3 ώρες στο ψυγείο.
  9. Σερβίρετε με μαρμελάδα φράουλας.
TOP