Υλικά για 10 μερίδες
- 150γρ. μπισκότα κακάο,ΝΕΟ
- 50γρ. βούτυρο, λιωμένο για το άλειμμα,Milbona
- 200γρ. κρεμώδες τυρί,Goldessa
- 200γρ. στραγγιστό γιαούρτι, ΓΑΛΠΟ
- 1 μέτριο (50γρ) αυγό
- 2 κ.σ. λευκή κρυσταλλική ζάχαρη, Belbake
- 1 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις,Χρυσός Μύλος
- 1 φακελάκι βανίλιας, Belbake
- 1 κ.γ ξύσμα λεμόνι
Για το σερβίρισμα
μαρμελάδα μούρα του δάσους,Maribel
Μέθοδος παρασκευής:
- Ζεστάνετε το φούρνο στους175°C.
- Αλείψτε 10 μικρά φορμάκια σιλικόνης με το λιωμένο βούτυρο.
- Τοποθετήστε τα μπισκότα σε ένα μπλέντερ με το λιωμένο βούτυρο, που έμεινε από το λάδωμα, μέχρι να γίνουν μια ομοιόμορφη μάζα.
- Χωρίστε το μείγμα σε 10 μικρά φορμάκια σιλικόνης. Πιέστε ελαφρά το μείγμα στη βάση.
- Σε ένα άλλο μπολ, χτυπήστε μαζί το κρεμώδες τυρί, το γιαούρτι, το αυγό, τη ζάχαρη, το αλεύρι, το ξύσμα και τη βανίλια.
- Χωρίστε το μείγμα στα μικρά φορμάκια.
- Τοποθετήστε τα φορμάκια σε βαθύ πυρίμαχο ταψί και προσθέστε μέσα ζεστό νερό μέχρι το 1/3 (μπεν μαρί).
- Ψήστε για 15 λεπτά. Αφήστε να κρυώσουν εντελώς και στη συνέχεια τοποθετήστε για 2-3 ώρες στο ψυγείο.
- Σερβίρετε με μαρμελάδα μούρα του δάσους.