Ατομικά cheesecake με μούρα το δάσους

Υλικά για 10 μερίδες

  • 150γρ. μπισκότα κακάο,ΝΕΟ
  • 50γρ. βούτυρο, λιωμένο για το άλειμμα,Milbona
  • 200γρ. κρεμώδες τυρί,Goldessa
  • 200γρ. στραγγιστό γιαούρτι, ΓΑΛΠΟ
  • 1 μέτριο (50γρ) αυγό
  • 2 κ.σ. λευκή κρυσταλλική ζάχαρη, Belbake
  • 1 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις,Χρυσός Μύλος
  • 1 φακελάκι βανίλιας, Belbake
  • 1 κ.γ ξύσμα λεμόνι

 

Για το σερβίρισμα

μαρμελάδα μούρα του δάσους,Maribel

 

Μέθοδος παρασκευής:

  1. Ζεστάνετε το φούρνο στους175°C.
  2. Αλείψτε 10 μικρά φορμάκια σιλικόνης με το λιωμένο βούτυρο.
  3. Τοποθετήστε τα μπισκότα σε ένα μπλέντερ με το λιωμένο βούτυρο, που έμεινε από το λάδωμα, μέχρι να γίνουν μια ομοιόμορφη μάζα.
  4. Χωρίστε το μείγμα σε 10 μικρά φορμάκια σιλικόνης. Πιέστε ελαφρά το μείγμα στη βάση.
  5. Σε ένα άλλο μπολ, χτυπήστε μαζί το κρεμώδες τυρί, το γιαούρτι, το αυγό, τη ζάχαρη, το αλεύρι, το ξύσμα και τη βανίλια.
  6. Χωρίστε το μείγμα στα μικρά φορμάκια.
  7. Τοποθετήστε τα φορμάκια σε βαθύ πυρίμαχο ταψί και προσθέστε μέσα ζεστό νερό μέχρι το 1/3 (μπεν μαρί).
  8. Ψήστε για 15 λεπτά. Αφήστε να κρυώσουν εντελώς και στη συνέχεια τοποθετήστε για 2-3 ώρες στο ψυγείο.
  9. Σερβίρετε με μαρμελάδα μούρα του δάσους.
TOP