Αυγά με πικάντικη σάλτσα ντομάτας «Shakshuka»

Υλικά για 4 αυγά

  • ½ κ.σ. ελαιόλαδο, ΕΥ
  • Μια μικρή πράσινη πιπεριά κομμένη σε φέτες
  • 200γρ. ντομάτα με βασιλικό,Combino
  • ½ κ.γ. κύμινο αλεσμένο
  • 4 μέτρια αυγά
  • 1 κ.γ. αλάτι (5γρ.) Ιμαλαΐων, Deluxe
  • ½ κ.γ φρεσκοτριμμένο πιπέρι, Kania

Για το τελείωμα

  • Ανάμεικτα καρυκεύματα με τσίλι, Deluxe
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό

 

Για το σερβίρισμα

  • Ψωμί φρυγανιά
  • Στραγγιστό γιαούρτι, ΓΑΛΠΟ

 

Μέθοδος παρασκευής

  1. Σε ένα μέτριo τηγάνι (20 εκατοστών) σοτάρουμε ελαφρά την πράσινη πιπεριά μαζί με το ελαιόλαδο.
  2. Ακολούθως προσθέτουμε τη σάλτσα μαζί με το κύμινο. Την ζεσταίνουμε ελαφρώς και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
  3. Σπάζουμε ένα-ένα τα αυγά σε μικρά μπολάκια. Σχηματίζουμε «φωλίτσες» μέσα στη σάλτσα και τοποθετούμε προσεκτικά μέσα τα αυγά χωρίς να σπάσουν. Αλατοπιπερώνουμε.
  4. Σκεπάζουμε με καπάκι και ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι τα αυγά να είναι μελάτα (περίπου 3 λεπτά).
  5. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε μέσα στο τηγάνι. Εναλλακτικά τα τοποθετούμε σε ένα βαθύ πιάτο.
  6. Τέλος, καρυκεύουμε με τσίλι και γαρνίρουμε με φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό.
  7. Σερβίρουμε με ψωμί φρυγανιά και στραγγιστό γιαούρτι.
TOP