Αυγά με πικάντικη σάλτσα ντομάτας «Shakshuka»

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

4
Μερίδες

*****
Βαθμός Δυσκολίας
Χρόνος Παρασκευής
Χρόνος Ψησίματος
Μερίδες
Βαθμός Δυσκολίας
ΥΛΙΚΑ
- ½ κ.σ ελαιόλαδο, ΕΥ
- Μια μικρή πράσινη πιπεριά κομμένη σε φέτες
- 200γρ. ντομάτα με βασιλικό,Combino
- ½ κ.γ κύμινο αλεσμένο
- 4 μέτρια αυγά
- 1 κ.γ αλάτι (5γρ) Ιμαλαίων, Deluxe
- ½ κ.γ φρεσκοτριμμένο πιπέρι, Kania
Για το τελείωμα
- Ανάμεικτα καρυκεύματα με τσίλι, Deluxe
- 1 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό
Για το σερβίρισμα
- Ψωμί φρυγανιά
- Στραγγιστό γιαούρτι, ΓΑΛΠΟ
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
- Σε ένα μέτριo τηγάνι (20 εκατοστών) σοτάρουμε ελαφρά την πράσινη πιπεριά μαζί με το ελαιόλαδο.
- Ακολούθως προσθέτουμε τη σάλτσα μαζί με το κύμινο. Την ζεσταίνουμε ελαφρώς και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
- Σπάζουμε ένα ένα τα αυγά σε μικρά μπολάκια. Σχηματίζουμε «φωλίτσες» μέσα στη σάλτσα και τοποθετούμε προσεκτικά μέσα τα αυγά χωρίς να σπάσουν. Αλατοπιπερώνουμε.
- Σκεπάζουμε με καπάκι και ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι τα αυγά να είναι μελάτα (περίπου 3 λεπτά).
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε μέσα στο τηγάνι. Εναλλακτικά τα τοποθετούμε σε ένα βαθύ πιάτο.
- Τέλος, καρυκεύουμε με τσίλι και γαρνίρουμε με φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό.
- Σερβίρουμε με ψωμί φρυγανιά και στραγγιστό γιαούρτι.