Αφράτη ομελέτα/ scrambled eggs

Υλικά για 1 ομελέτα/ 1 μερίδα scrambled eggs

Για τη ζύμη

  • 3 μέτρια αυγά (150γρ)
  • 1 κ.σ. γάλα, Milbona
  • ½ κ.σ. ανάλατο βούτυρο, Milbona
  • Aλάτι (5γρ) Ιμαλαΐων, Deluxe
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι, Kania

 

Επιλογές γέμισης

  • Τυρί τριμμένο, Milbona
  • Μανιτάρια σοταρισμένα
  • Χαμ κομμένο σε κυβάκια, Αγροικία
  • Μπέικον σοταρισμένο σε κυβάκια, Αγροικία

 

Επιλογές συνοδευτικών

  • Πράσινη σαλάτα, Η Κουζίνα μου
  • Baked beans, Campo Largo
  • Λουκάνικα Σχάρας, Αγροικία

 

Μέθοδος παρασκευής

  1. Χτυπάμε πολύ καλά τα αυγά με το γάλα χωρίς το αλάτι και το πιπέρι χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι (όχι σύρμα).
  2. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι 15 εκατοστών ρίχνουμε το βούτυρο και το βάζουμε στη φωτιά. Γέρνουμε το τηγάνι προς όλες τις μεριές για να λιώσει το βούτυρο (προσοχή να μην καεί).
  3. Ρίχνουμε τα καλά κτυπημένα αυγά και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
  4. Χρησιμοποιώντας μια μαρίζα (σπάτουλα ζαχαροπλαστικής από σιλικόνη), ανακατεύουμε τα αυγά συνεχώς, κουνώντας παράλληλα το τηγάνι έτσι ώστε να βγει το αποτέλεσμα πιο αφράτο. Παράλληλα μαζεύουμε από το πλάι, το μείγμα από το αυγό για να μην καεί.
  5. Ακολουθούν δυο επιλογές: να φτιάξουμε ομελέτα ή scrambled eggs.
  6. Για την ομελέτα: Αφού το αυγό αρχίσει να δένει και να ψήνεται, ενώνουμε τα κενά με τη βοήθεια της μαρίζας. Βγάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά ενώ είναι λίγο υγρή γιατί το αυγό θα συνεχίζει να ψήνεται. Καρυκεύουμε με αλάτι και πιπέρι.
  7. Προτού την διπλώσουμε, προσθέτουμε τυρί ή τη γέμιση της επιλογής μας. Ακολούθως διπλώνουμε την ομελέτα και τη σερβίρουμε αμέσως με τα συνοδευτικά της αρεσκείας μας.
  8. Για τα scrambled eggs: Συνεχίζουμε από το βήμα 4 να ανακατεύουμε τα αυγά με τη μαρίζα μέχρι να γίνουν απαλά και κρεμώδη.
  9. Βγάζουμε από τη φωτιά το τηγάνι ενώ το μείγμα είναι ακόμη λίγο υγρό γιατί το αυγό θα συνεχίζει να ψήνεται. Καρυκεύουμε με αλάτι, πιπέρι και σερβίρουμε με τα συνοδευτικά της αρεσκείας μας.
TOP