Αφράτο κέικ ή παξιμάδια με σταφίδες και αμύγδαλα

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

24

Μερίδες

*****

Βαθμός Δυσκολίας

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

Μερίδες

Βαθμός Δυσκολίας

ΥΛΙΚΑ

  • 100 γρ. λευκή κρυσταλλική ζάχαρη, Belbake
  • 100 γρ. σταφίδες, Alesto
  • 100 γρ. αμύγδαλα ωμά ολόκληρα με τη φλούδα, Alesto
  • 3 κ.σ. μπράντι, Majestät
  • 3 μέτρια αυγά (150 γρ.)
  • 100 γρ. αλεύρι Φαρίνα «00», ΧΡΥΣΟΣ ΜΥΛΟΣ
  • ½ κ.γ. baking powder, Belbake

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

  1. Για το αφράτο κέικ: Προθερμάνουμε τον φούρνο στους 180°C. Τοποθετούμε λαδόχαρτο σε ένα τετράγωνο ταψί 20 εκατοστών.
  2. Σε ένα μέτριο μπολ βάζουμε τη ζάχαρη, τις σταφίδες, τα αμύγδαλα μαζί με 3 κ.σ. μπράντι και ανακατεύουμε.
  3. Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι μαζί με το baking powder.
  4. Σε ένα άλλο μπολ, προσθέτουμε τα αυγά και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν καλά.
  5. Χρησιμοποιώντας μια μαρίζα, ενώνουμε όλα τα υλικά μαζί: τα αυγά, το αλεύρι με το baking powder και το μείγμα με τη ζάχαρη, αμύγδαλα και σταφίδες.
  6. Τοποθετούμε το μείγμα σε ένα τετράγωνο ταψί 20 εκατοστών με λαδόχαρτο και ψήνουμε για 25 λεπτά.
  7. Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο. Βγάζουμε το ψημένο μείγμα (που μοιάζει σαν παντεσπάνι) σε μια σανίδα κοπής και το αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά. Μπορούμε να το σερβίρουμε σαν κέικ ή να ακολουθήσουμε την πιο κάτω διαδικασία για παξιμάδια.
  8. Για τα παξιμάδια: Μέχρι να κρυώσει χαμηλώνουμε τον φούρνο στους 160°C και στρώνουμε ένα μεγάλο ταψί με λαδόχαρτο.
  9. Κόβουμε το μείγμα σε 12 μεγάλες λωρίδες και μετά κόβουμε τις λωρίδες στα δύο για να σχηματιστούν μικρά παξιμάδια.
  10. Τα τοποθετούμε πλαγίως στο ταψί και ψήνουμε για 15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Ακολούθως, γυρνάμε τα παξιμάδια και από την άλλη μέχρι να ροδίσουν για ακόμη 15 λεπτά.
  11.  Αφού ψηθούν, τα τοποθετούμε επάνω σε σχάρα και αφού κρυώσουν, αποθηκεύουμε σε δοχεία αεροστεγώς κλεισμένα.

 

X