Γαλακτερό Ινδικό γλυκό «Milk Burfi»

20

Χρόνος Παρασκευής

10'

Χρόνος Ψησίματος

4

Μερίδες

*****

Βαθμός Δυσκολίας

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

Μερίδες

Βαθμός Δυσκολίας

ΥΛΙΚΑ

  • 25ml γάλα, Milbona
  • 15γρ. βούτυρο ανάλατο, Milbona
  • 1 πρέζα αλάτι, νώμα
  • 30γρ. λευκή ζάχαρη, Belbake
  • 100γρ. σκόνη γάλακτος, Lupilu
  • 1 κ.γ. χυμό λεμόνι
  • 1 κ.γ. ροδόσταγμα (επιπλέον για το πλάσιμο)

Για τη διακόσμηση

  • 50γρ. λιωμένη λευκή σοκολάτα, Fin Carré
  • Ρόδι ή αποξηραμένα ροδοπέταλα
  • Χαλεπιανό (φιστίκι), Alesto

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

  1. Στρώστε ένα ταψάκι με λαδόχαρτο.
  2. Βράστε το γάλα, το βούτυρο και τη ζάχαρη σε ένα αντικολλητικό τηγάνι.
  3. Μόλιςλιώσει η ζάχαρη προσθέστε το γάλα σε σκόνη και το χυμό λεμόνι.
  4. Με μια μαρίζα (σπάτουλα σιλικόνης), ανακατέψτε για σε χαμηλή φωτιά μέχρινα έχετε μια πάστα.
  5. Τέλος προσθέστε και το ροδόσταγμα.
  6. Τοποθετήστε σε ταψάκι με λαδόχαρτο και βάλτε το μείγμα στο ψυγείο μέχρι να πήξει (για 10 λεπτά).
  7. Αφού πήξει πλάστε το μείγμα σε μπαλίτσες βάζοντας λίγο ροδόσταγμα στα δάκτυλα.

Γαρνίρετε με λευκή σοκολάτα, ρόδι  ή αποξηραμένα ροδοπέταλα και χαλεπιανό.

X