Γαλλικά μπισκότα με μαρμελάδα φράουλας “Sablés à la Confiture”

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

Μερίδες

*****
Βαθμός Δυσκολίας
Χρόνος Παρασκευής
Χρόνος Ψησίματος
Μερίδες
Βαθμός Δυσκολίας
ΥΛΙΚΑ
Για τη ζύμη
- 375 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, Χρυσός Μύλος
- 200 γρ. βούτυρο ανάλατο, κομμένο σε μικρά κομμάτια, Milbona
- 125 γρ. ζάχαρη άχνη, Belbake
- 1 μέτριο αυγό (50γρ)
- ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ, Belbake
Για τη γέμιση
- Μαρμελάδα με φρούτα του δάσους, Maribel
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
Για τη ζύμη
- Τοποθετήστε όλα τα υλικά για τη ζύμη στον κάδο του μίξερ.
- Αρχικά σε χαμηλή ταχύτητα και ακολούθως στη γρήγορη, ζυμώστε καλά μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές ζυμάρι.
- Αφαιρέστε τη ζύμη από τον κάδο και τυλίξτε την με μια πλαστική μεμβράνη. Τοποθετήστε στο ψυγείο και αφήστε να ξεκουραστεί για μισή ώρα.
- Χρησιμοποιώντας έναν πλάστη, ανοίξτε τη ζύμη σε λεπτό φύλλο πάχους 3 χιλιοστών.
- Χρησιμοποιώντας ένα κουπ πατ (ή ένα φλιτζάνι) διαμέτρου 4 εκατοστών, κόψτε σε μικρούς κύκλους και τοποθετήστε τους σε ταψί στρωμένο με λαδόχαρτο.
- Στους μισούς κύκλους κόψτε μια τρύπα μ’ ένα άλλο μικρότερο κουπ πατ (ή ένα φλιτζάνάκι) διαμέτρου 3 εκατοστών.
- Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Αφήστε να κρυώσουν.
- Αλείψτε τα ολόκληρα μπισκότα με λίγη μαρμελάδα αλλά στο κέντρο τους τοποθετήστε περισσότερη μαρμελάδα (έτσι ώστε η μαρμελάδα να διακρίνεται στο κέντρο).
- Πασπαλίστε τα μπισκότα με τρύπα με ζάχαρη άχνη.
- Ενώστε τα ολόκληρα μπισκότα μαζί με αυτά που έχουν τρύπα σαν ένα σάντουιτς.