Για τη ζύμη

  • 750γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, Rivercote
  • 400γρ. βούτυρο ανάλατο, κομμένο σε μικρά κομμάτια, Milbona
  • 250γρ. ζάχαρη άχνη
  • 2 μέτρια αυγά
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

 

Για τη γέμιση

  • Μαρμελάδα φράουλας

 

Μέθοδος παρασκευής

  1. Τοποθετήστε όλα τα υλικά για τη ζύμη στον κάδο του μίξερ.
  2. Αρχικά σε χαμηλή ταχύτητα και ακολούθως στη γρήγορη, ζυμώστε καλά μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές ζυμάρι.
  3. Αφαιρέστε τη ζύμη από τον κάδο και τυλίξτε την με μια πλαστική μεμβράνη. Τοποθετήστε στο ψυγείο και αφήστε να ξεκουραστεί για μισή ώρα.
  4. Χρησιμοποιώντας ένα πλάστη, ανοίξτε τη ζύμη σε λεπτό φύλλο πάχους 3 χιλιοστών.
  5. Χρησιμοποιώντας ένα κουπ πατ διαμέτρου 4 εκατοστών, κόψτε σε μικρούς κύκλους και τοποθετήστε τους σε ταψί στρωμένο με λαδόχαρτο.
  6. Στους μισούς κύκλους κόψτε μια τρύπα μ’ ένα άλλο μικρότερο κουπ πατ (ή ένα φλιτζανάκι) διαμέτρου 3 εκατοστών.
  7. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Αφήστε να κρυώσουν.
  8. Αλείψτε τα ολόκληρα μπισκότα με λίγη μαρμελάδα αλλά στο κέντρο τους τοποθετήστε περισσότερη μαρμελάδα (έτσι ώστε η μαρμελάδα να διακρίνεται στο κέντρο).
  9. Πασπαλίστε τα μπισκότα με ζάχαρη άχνη.
  10. Ενώστε τα ολόκληρα μπισκότα μαζί με αυτά που έχουν τρύπα σαν ένα σάντουιτς.
X