Γαλλική κρεμμυδόσουπα

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

Μερίδες

*****
Βαθμός Δυσκολίας
Χρόνος Παρασκευής
Χρόνος Ψησίματος
Μερίδες
Βαθμός Δυσκολίας
ΥΛΙΚΑ
Για τη σούπα
- 2κ.σ. βούτυρο ανάλατο, Milbona
- 4 μεγάλα ξηρά κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτέςφέτες
- 1 κ.γ. αλάτι, ΚΥΠΑΡΙ
- ¼ φλιτζ. γλυκό κόκκινο κρασί (κουμανταρία ή μαυροδάφνη)
- 2κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, Χρυσός Μύλος
- 1 λίτρο ζωμό βοδινό ή λαχανικών, Kania
- φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, Kania
- 1 φύλλο δάφνης
- 2κ.γ. φρέσκο θυμάρι
Για τα κρουτόνια
- 4 κομμάτια ψωμί κομμένα στο μέγεθος του μπολ της σούπας ή φρυγανιές
- 125γρ. τυρί τσένταρ, τριμμένο, VALLEY SPIRE
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
- Ζεστάνετε το βούτυρο σε μια μικρή κατσαρόλα και προσθέστε το κρεμμύδι μαζί με το αλάτι. Ανακατέψτε συνεχώς σε χαμηλή φωτιά, έως ότου το κρεμμύδι γίνει σκούρο και καραμελωμένο – περίπου 10 λεπτά.
- Προσθέστε το κρασί. Ανακατέψτε καλά, στη βάση της κατσαρόλας.
- Στη συνέχεια, βάλτε και το αλεύρι, ανακατέψτε και σιγοβράστε για 2 λεπτά.
- Ακολούθως προσθέστε τον ζωμό, αλάτι (εάνχρειάζεται), πιπέρι, δάφνη και θυμάρι.
- Σιγοβράστε για ακόμη 10-12 λεπτά κι ανά διαστήματα ξαφρίστε τον αφρό που θα δημιουργηθεί.
- Εντωμεταξύ, ετοιμάστε τα κρουτόνια. Εάν θα χρησιμοποιήσετε φρέσκο ψωμί, τοποθετήστε τα σε ταψί. Ψήστε στους 190°C μέχρι να ροδίσουν.
- Όταν τα κρεμμύδια μαλακώσουν και λιώνουν στο στόμα, γεμίστε τα μπολ με σούπα μέχρι τα ¾ του δοχείου. Τοποθετήστε επάνωένα κρουτόνικαι το τυρί.
- Βάλτε τα πυρίμαχα μπολ σούπας επάνω σε ταψί και τοποθετήστε τα στον ζεστό φούρνο μέχρι να λιώσει το τυρί.
- Σερβίρετε με προσοχή τη σούπα ζεστή, σε πιατάκι σερβιρίσματος.